2020-05-14

У роботі студентського математичного гуртка взяли участь полтавські ліцеїсти та студенти - іноземці

8 травня у Національному університеті імені Юрія Кондратюка відбулося онлайн – засідання студентського математичного гуртка. Учні Полтавського наукового ліцею №3 та студенти –іноземці виступили з доповідями про видатних математиків і наукові традиції своїх країн.

У роботі студентського математичного гуртка взяли участь полтавські ліцеїсти та студенти - іноземці

Участь у онлайн – заході взяло близько 40 учасників – школярів, студентів, які представили змістовні наукові доповіді про видатних математиків та застосування математичних обчислень у мові програмування, нафтогазовій інженерії.

Про розвиток української математичної науки та важливість її вивчення, знання англійської мови розповіла керівник гуртка - доцент кафедри вищої та прикладної математики Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Наталія Ічанська. Ідею – провести засідання студентського математичного гуртка англійською мовою – підтримали всі учасники.

Участь у науковій дискусії «Математика – універсальна мова планети» взяли всі присутні. Зокрема, старший викладач кафедри вищої та прикладної математики Національного університету імені Юрія Кондратюка Клавдія Соловчук розповіла про життя й наукові доробки відомого українського математика Михайла Остроградського.

Ліцеїсти презентували свій клас цікавим відео, цікавий виступ про життя та наукові доробки великого українського математика Михайла Кравчука підготував учень 10-К класу Полтавського наукового ліцею № 3 Микола Бєлодєд.

Постійні учасники математичного гуртка – студенти першого курсу спеціальності «Нафтогазова інженерія» презентували розповідь про застосування математики в різних сферах діяльності людини (доповідач - студент групи 101 Нг Ярослав Туренко).

Студенти – іноземці групи 1-CSI підготували доповіді про свої країни та відомих науковців:

  • Елькамель Каутар та Ізмаіл Моуна розповіли про культуру, традиції Марокко та відомих математиків арабського світу давнини і сучасності;
  • Алатфі Фахд Мохамед розповів про загадковий Єгипет, його давню історію та всесвітньовідомих науковців;
  • Калала Голден презентував виступ про культуру та традиції Африки, познайомивши з життям та творчістю Едварда Макуки Нколоса - замбійського педагога, громадського діяча, ініціатора космічної програми Замбії.

Керівник та учасники студентського математичного гуртка відзначили високий рівень організації та проведення засідання гуртка, подякували за надану можливість поспілкуватися та подискутувати на наукові теми.

Медіацентр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»