2020-10-27

Учасники математичного наукового гуртка дискутували про застосування математики у повсякденному житті

20 жовтня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулось перше засідання математичного гуртка з осінньої серії зустрічей, присвячених 90-річчю університету.

Учасники математичного наукового гуртка дискутували про застосування математики у повсякденному житті

У засіданні математичного гуртка під керівництвом кандидата фізико-математичних наук, доцента, завідувачки кафедри вищої та прикладної математики Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Наталії Ічанської взяло участь понад 65 студентів I-II, V-VI курсів.

Студент групи 201-НГ ННІ нафти і газу Владислав Пентов підготував екскурс в історію Полтавської політехніки. Магістрант групи 601–ПМ ННІ інформаційних технологій та механотроніки Стас Сіровий відкрив цікаву дискусію після своєї доповіді про теорію імовірності у повсякденні. Найактивнішими у обговореннях стали першокурсники Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту і студенти-магістранти Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та механотроніки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

«Розпочали захід з пізнавального екскурсу в історію нашого університету – чудової презентації студента II курсу Навчально-наукового інституту нафти і газу Владислава Пентова. Студенти ННІФЕМ підготували виступи про основи лінійної алгебри: презентували історію виникнення визначника (студент групи 101-ЕМІ Микола Шолух) та застосування елементів лінійної алгебри в економіці (студентка групи 101-ЕМІ Наталія Ващенко), студенти-магістранти поділилися успішними лайфхаками з вивчення теорії ймовірності. Кращі студентські доповіді, презентовані в осінній серії засідань математичного гуртка, будуть представлені під час відкритого студентського наукового круглого столу «Математика: шлях впродовж століть», організованого науково-педагогічними працівниками кафедри вищої та прикладної математики у рамках відзначення 90-річчя Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка. Чудова атмосфера наукового заходу сприяла жвавому спілкуванню студентів різних спеціальностей та ще раз впевнено довела вагомість математичної складової при підготовці фахівців будь-якої галузі», – прокоментувала кандидат фізико-математичних наук, доцент, завідувачка кафедри вищої та прикладної математики Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Наталія Ічанська.

Викладачі кафедри залучають до проведення наукових круглих столів, науково-практичних конференцій представників різних сфер і організовують цікаві наукові заходи. Наприклад, у рамках Меморандуму про партнерство та співпрацю Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з Полтавським науково-дослідним експертним-криміналістичним центром МВС уже провели з провідними фахівцями Полтавського НДЕКЦ МВС відкритий науковий вебінар «Математичне моделювання та інформаційні технології у практиці судових експертиз» для студентів IT-спеціальностей Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та механотроніки і анонсували новий – про мобільну криміналістику (відбудеться 29 жовтня об 11:30, зареєструватись тут: https://www.facebook.com/events/2914152335352520/ або на е-мейл: itm.vpm@nupp.edu.ua ).

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»