2020-11-13

Учасники наукового гуртка обговорили математичні відкриття впродовж століть

На кафедрі вищої та прикладної математики відбулось друге засідання математичного гуртка з осінньої серії, запланованих до відзначення 90-річчя університету та Року математики. Темою другого засідання обрали «Математика: відкриття впродовж століть».

Учасники наукового гуртка обговорили математичні відкриття впродовж століть

Науково-педагогічні працівники кафедри вищої та прикладної математики, студенти Навчально-наукового інституту нафти і газу, ННІ фінансів, економіки та менеджменту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» долучилися до участі у другому засіданні математичного гуртка з серії запланованих у рамках відзначення 90-річчя Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

«Обговорення почали з історії математичної науки, обговорили значення математики та її галузей в житті людини. Студенти підготували цікаві та пізнавальні презентації, з величезним натхненням ділилися математичними фактами. Дискусія на тему «Математика: шлях впродовж тисячоліть» створила неповторну наукову атмосферу», – підкреслив викладач кафедри вищої та прикладної математики Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Сергій Рендюк.

Програма засідання математичного гуртка була пізнавальною та інформаційно насиченою: екскурс в історію розвитку математики від найдавніших часів до сьогодення підготував студент групи 201-НГ Навчально-наукового інституту нафти і газу Богдан Ламтьов, історичну тематику продовжила студентка групи 101-ЕМІ Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Ляман Велієва, підготувавши доповідь про життя і творчий шлях видатного математика Карла Фрідріха Гаусса.

Студентки групи 201-НГ Навчально-наукового інституту нафти і газу Ірина Ващенко, Євгенія Басанець та Анастасія Тищицька відкрили цікаву дискусію, доповнивши її своїми доповідями про розв’язування прикладних задач із застосуванням ІКТ та значення математики у природі й житті людини.

Учасники математичного гуртка поділилися власними враженнями після презентації виступів та жвавого обговорення актуальних проблем математики.

«Ще раз переконалася, що математика – це не лише безкінечні формули та задачі, це все, що знаходиться навколо нас. Мені дуже сподобалися презентації учасників гуртка, сьогодні я дізналася багато нової інформації. Особливо зацікавили історичні моменти у розвитку математики та спілкування зі студентами інших спеціальностей», – говорить студентка групи 201-НГ Євгенія Басанець.

«Студентський науковий математичний гурток – це унікальний простір для всіх, хто цікавиться та полюбляє математику, кожне засідання насичене яскравими презентаціями, оригінальними ідеями та плідними дискусіями. Для мене цікавими стали теми фрактальної геометрії як дивовижної області математики і застосування ІКТ для розв'язування прикладних математичних задач. Надзвичайно рада бути членом наукового математичного гуртка, з нетерпінням чекаю на наступні зустрічі!», – додала студентка групи 201-НГ Ірина Ващенко.

Кращі студентські доповіді, презентовані в осінній серії засідань математичного гуртка, будуть представлені під час відкритого студентського наукового круглого столу «Математика: шлях впродовж століть», організованого науково-педагогічними працівниками кафедри вищої та прикладної математики у рамках відзначення 90-річчя Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка.

На першому засіданні учасники наукового математичного гуртка дискутували про застосування математики у повсякденному житті.

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»