2024-07-25

Учасники польсько-українського заходу ознайомилися з інноваційними локаціями Лодзинської політехніки

У рамках Польсько-української школи стратегічного управління у вищій освіті ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко у складі делегації ректорів та проректорів українських університетів відвідав Лодзинську політехніку. Учасники заходу ознайомилися з інноваційними лабораторіями одного з найкращих технічних університетів Польщі та обговорили стратегічні напрямки подальшої співпраці з європейськими колегами.

Учасники польсько-українського заходу ознайомилися з інноваційними локаціями Лодзинської політехніки

У рамках Польсько-української школи стратегічного управління у вищій освіті ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко у складі делегації ректорів та проректорів українських університетів відвідав Лодзинську політехніку. Учасники заходу ознайомилися з інноваційними лабораторіями одного з найкращих технічних університетів Польщі та обговорили стратегічні напрями подальшої співпраці з європейськими колегами.

Відзначимо, Лодзинська політехніка - один з найкращих технічних університетів Польщі із 75-річним досвідом навчання фахівців інженерних спеціальностей. Понад 120 000 висококваліфікованих випускників є результатом роботи добре підготовлених кадрів: викладацьких, науково-технічних та ефективної управлінської моделі університету. Політехніка входить до польських топ-університетів, що входять у міжнародний рейтинг університетів Times Higher Education World.

У розпорядженні університету — 32 га кампусу в центрі міста, під освітні потреби ревіталізовані приміщення фабрик. Особливо вразив спортивно-навчальний центр з 50-ти метровим олімпійським басейном, площею 1282 кв. м та 30-ти метровим — площею 750 м кв., багатофункціональний спортивний зал для командних ігор. Цікаво, що у розвитку спортивної інфраструктури політехніки бере активну участь влада міста, муніципалітет співфінансував важливий проєкт, і мешканці Лодзя ходять до університету займатись плаванням. Сам кампус університету є невідʼємною частиною міського середовища.

«Це була надзвичайно натхненна подорож, яка відкрила нові можливості для співпраці між університетами. Особливу увагу було приділено обговоренню питань академічної мобільності, стажувань та практик для студентів, а також обговорили важливе питання спільної наукової діяльності та участі у наукових, грантових проєктах. Спільна робота принесе значні результати та сприятиме забезпеченню європейської якості освіти закладами вищої освіти України», - наголосив ректор, професор Володимир Онищенко.

Нагадаємо, ректор Полтавської політехніки став спікером Польсько-української школи стратегічного управління у вищій освіті, поділившись успішними кейсами інноваційної діяльності багатопрофільного класичного університету.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»