2024-07-25

Ректор Володимир Онищенко став спікером Польсько-української школи стратегічного управління у вищій освіті

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко взяв участь у Польсько-українській школі стратегічного управління у вищій освіті, що відбулася у польському місті Лодзь. Очільник багатопрофільного класичного університету під час Українського дня презентував доповідь про розвиток українських ЗВО в умовах війни на прикладі успішних кейсів Полтавської політехніки.

Ректор Володимир Онищенко став спікером Польсько-української школи стратегічного управління у вищій освіті

У період з 7 по 10 липня 2024 року в польському місті Лодзь відбувся масштабний українсько-польський захід для ректорів академічних шкіл Польщі KRASP, Фундації польських ректорів FRP та членів Спілки ректорів закладів вищої освіти України - Польсько-українська школа стратегічного управління у вищій освіті.

Учасників поважного зібрання привітав лідер польсько-українського проєкту, президент Фундації польських ректорів, професор Єжи Возницький, який охарактеризував програму сталих заходів Фундації у системі вдосконалення управління вищою освітою, інформував про діяльність Фундації для KRASP у рамках стратегічного партнерства, а також поділився кейсами спільних проєктів, що реалізуються FRP-ISW разом з іншими стратегічними партнерами.

У день відкриття школи на Українському дні ректор, професор Володимир Онищенко презентував конструктивну доповідь про розвиток українських закладів вищої освіти в умовах війни, у якій спікер поділився успішними кейсами інноваційної діяльності Полтавської політехніки.

Виступ очільника багатопрофільного класичного університету стосувався адаптації освітнього процесу та навчальних програм до викликів воєнного часу, згуртованості навколо потреб українських захисників та внутрішньо переміщених осіб (створення волонтерських та координаційних штабів при закладах вищої освіти, благодійні заходи, збори на потреби ЗСУ), побудови та реконструкції укриттів для забезпечення безперервного освітнього процесу, а також безпечного перебування студентів та працівників ЗВО під час навчання, створення Центрів ветеранського розвитку, де ветерани та їхні сімʼї зможуть отримати соціально-психологічну допомогу та підтримку відповідно до власних потреб.

«Наша країна переживає складні часи, але освіта завжди була і залишається фундаментом для нашого майбутнього. Ми продовжуємо активно працювати, створювати спільно з бізнесом нові сучасні лабораторії, розвивати матеріально-технічну базу, впроваджувати інновації та активізувати міжнародні зв'язки, незважаючи на всі труднощі.

Під час свого виступу я підкреслив важливість міжнародної підтримки та співпраці, яка допомагає нам не лише зберегти рівень освіти, але й вийти на новий якісний рівень. Один з таких проєктів — термомодернізація навчальних корпусів та гуртожитків Полтавської політехніки за підтримки Європейського інвестиційного банку! 

Мета даного проєкту «Вища освіта. Енергоефективність» - зменшення витрат на комунальні послуги, а головне зменшення навантаження на енергетичну систему України!

Ми віримо у перемогу, в європейське майбутнє та непохитно йдемо до своєї мети — виховувати нове покоління лідерів, здатних змінювати світ на краще. Дякуємо нашим польським колегам за підтримку та співпрацю, разом ми подолаємо наслідки великої гуманітарної кризи, яку спричинила війна!», - наголосив ректор Національного університету імені Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко.

Раніше очільник Полтавської політехніки Володимир Онищенко взяв участь у засіданні Спілки ректорів закладів вищої освіти України.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»