2021-03-04

Учні мистецького ліцею відвідуватимуть художні майстер-класи в університеті

Школярі Полтавського мистецького ліцею імені Софії Русової відвідали студентську творчу виставку «Вісь 2.0» та зустрілись з авторами робіт. Викладачі і студенти кафедри образотворчого мистецтва запланували творчі майстер-класи і запрошують усіх бажаючих.

Учні мистецького ліцею відвідуватимуть художні майстер-класи в університеті

До Центру сучасного мистецтва Полтавської політехніки завітали викладачі та учні Полтавського мистецького ліцею імені Софії Русової. Школярі ознайомилися з виставкою студентських творчих робіт «Вісь 2.0», урочисто відкритою наприкінці лютого, та поспілкувалися з авторами окремих художніх полотен. Обмін враженнями у форматі «питання-відповідь», коментарі представлених робіт, щирі дитячі емоції створили невимушену та доброзичливу атмосферу.

«Надзвичайно приємно вітати юні таланти, які роблять свої перші кроки в живописі та різних мистецьких техніках, у стінах нашого університету. Хочеться вірити, що наше знайомство стане для кожного з вас можливістю дізнатися щось нове, цікаве та корисне для себе. Адже художник – це не просто обдарована особистість, мрійник та творець, а людина, що перебуває у творчому неспокої та постійному пошуку.

У вас ще все попереду – роки навчання, період професійного самовизначення, творчі дебюти, виставки, «зрілі» роботи. Не бійтеся експериментувати, надихатися творчістю інших і вчитися у них прекрасному!» – привітала юних художників членкиня Національної спілки художників України, Міжнародної асоціації критиків та мистецтвознавців у Парижі АІСА, кандидат мистецтвознавства, завідувачка кафедри образотворчого мистецтва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Тетяна Зіненко.

Очільниця кафедри образотворчого мистецтва презентувала роботи студентів спеціальності 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація», розповіла про найпоширеніші художні техніки, представлені на виставці.

За словами Тетяни Зіненко, вагома заслуга у самовизначенні, всебічному зростанні художньо обдарованої особистості належить мудрим наставникам та комфортним умовам, які створені в університеті.

«Відкриття потужного мистецько-освітнього простору – Центру сучасного мистецтва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» дало можливість викладачам, студентам та випускникам кафедри образотворчого мистецтва представляти власні роботи, залучати учнівську молодь, представників закладів загальної середньої та вищої освіти міста до світу прекрасного.

Серед пріоритетів діяльності нашої кафедри – тісна творча співпраця з художніми, мистецькими школами, ліцеями та коледжами Полтавського регіону. Молодь може вільно знайомитися з нашими напрацюваннями, проводимо майстер-класи з живопису, графіки, по роботі з глиною. Влітку плануємо проводити заняття на свіжому повітрі», – розповіла Тетяна Зіненко.

Діти ділилися враженнями від побаченого, фотографували роботи та не приховували захоплення. Авторки робіт розповіли про джерела власного творчого натхнення.

Учні та викладачі Полтавського мистецького ліцею імені Софії Русової, науково-педагогічні працівники, студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і надалі об’єднуватимуть зусилля у вихованні естетичних смаків, художніх вподобань підростаючого покоління. Викладачі запланували низку заходів і майстер-класів, які дозволять студентам старших курсів під час роботи з дітьми опанувати новітні методики викладання дисциплін мистецького циклу.

Науково-педагогічні працівники кафедри образотворчого мистецтва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» запрошують долучатися до співпраці представників шкіл, ліцеїв та гімназій міста Полтави.

Виставка студентських творчих робіт «Вісь 2.0» у Центрі сучасного мистецтва триватиме до травня, відвідування безкоштовне, реєстрація: (093) 454 90 44, Тетяна Миколаївна.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»