2022-04-12

Університет оновив структуру і презентує факультет філології, психології та педагогіки

Вчена рада Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» ухвалила рішення про удосконалення організаційної структури університету і відбулась презентація оновленого структурного підрозділу – факультету філології, психології та педагогіки.

Університет оновив структуру і презентує факультет філології, психології та педагогіки

«Навіть у темні часи університет прагне до світлого майбутнього і розвитку!

Вчена рада Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» ухвалила історичне рішення (!) про удосконалення організаційної структури університету, відповідно до статуту, затвердженого Міністерством освіти та науки України у грудні минулого року, та освітніх традицій, які склались за два століття.

Національний університет імені Юрія Кондратюка (скорочена назва згідно Статуту) — багатопрофільний, класичний університет, заснований 12 грудня 1818 року (ця дата зафіксована в Статуті університету)!!!

Найстаріший університет Полтавської області!!!

Центральний корпус університету є пам‘яткою архітектури національного значення!!!

На етапі сучасної історії десять років у нашому університеті велась підготовка фахівців на гуманітарному факультеті.

Я особисто отримував високу оцінку від стейкхолдерів освітніх програм, бізнес-партнерів університету, роботодавців щодо якісної підготовки документознавців, фахівців інформаційної діяльності, бібліотечної та архівної справи, перекладачів, вчителів іноземних мов, професійних художників.

На особливо високому рівні філологічна підготовка, а умови створені, без перебільшення, найкращі – мовні центри, лабораторія синхронного перекладу, лінгафонний кабінет, найсучасніші аудиторії, технології, методики викладання.

Два роки тому в університеті була відкрита кафедра психології та педагогіки, яка забезпечує підготовку фахівців практичної психології та дошкільної освіти. Матеріально-технічна база посилена унікальною лабораторією психодіагностики та корекційно-розвивальної роботи.

Директор департаменту організації навчального процесу, акредитації та ліцензування Олег Максименко презентував аналітику діяльності структурних підрозділів і потужний кадровий склад науково-педагогічних працівників. На підставі даної інформації колективи підрозділів університету та Вчена рада університету дійшли висновку - удосконалити структуру факультетів університету, відповідно до статусу класичного університету, який забезпечує багатопрофільну підготовку за різними спеціальностями, зокрема педагогічними.

Втім, як це було і двісті років тому, адже вихованки Інституту шляхетних дівчат навчалися різним дисциплінам і отримували право на вчителювання.

Тож презентую оновлений структурний підрозділ у складі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – факультет філології, психології та педагогіки!!!

Зберігаємо традиції! І впевнено рухаємося до інноваційного майбутнього!

Ласкаво просимо на навчання до Національного університету імені Юрія Кондратюка за сучасними освітніми програмами!

Все буде УКРАЇНА!» – прокоментував ректор Володимир Онищенко.

Відповідні зміни на базі гуманітарного факультету прокоментувала декан Анна Агейчева, зазначивши, що зміна назви факультету і переведення кафедри психології та педагогіки до складу факультету, відображає зміни, які стали продовженням освітніх традицій університету та головну мету – надавати нашим студентам якісну освіту. Модернізація структурних підрозділів Національного університету імені Юрія Кондратюка – це підтвердження його статусу як класичного вишу і постійного підвищення якості підготовки фахівців широкого спектру профілів.

Відкрито набір на бакалаврат і магістратуру за спеціальностями факультету філології, психології та педагогіки.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»