2020-04-25

Університет передав засоби захисту трьом відділенням головної лікарні області

Колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Полтавського коледжу нафти і газу продовжує піклуватися про медиків. Цього разу на ЗD-принтерах університету та коледжу виготовили 90 захисних екран-масок і передали медикам відділень хірургічного профілю КП «Полтавська обласна клінічна лікарня імені М.В. Скліфосовського Полтавської обласної ради».

Університет передав засоби захисту трьом відділенням головної лікарні області

Щоб виготовити таку кількість екран-масок, співробітники працювали без вихідних, а в коледжі процес друку тривав кілька діб безперервно.

Головний лікар Григорій Оксак підтримав ініціативу і хірургічне, отоларингологічне та офтальмологічне відділення отримали по 30 масок.

«Є велика вірогідність інфікування пацієнтів і медиків. Хоч лікарня не в списку закладів, куди у першу чергу госпіталізують хворих на COVID-19, але медики щодня наражаються на небезпеку, адже є ризик зустрітись з інфікованим чи хворим пацієнтом, не підозрюючи про це. Тому я щиро дякую університету за допомогу», – говорить Григорій Оксак.

Завідувачка офтальмологічним відділенням Олена Залудяк розповіла, що до її відділення пацієнти часто звертаються самостійно, а пацієнти з травмами очей можуть минати приймальне відділення, тому захист дуже необхідний.

Важливість захисту відзначили завідувач отоларингологічним відділенням Михайло Безега і завідувач хірургічним відділенням Андрій Калюжка. Практикуючі хірурги після певного часу експлуатації висловлять побажання для додаткових вдосконалень.

Доктор медичних наук, завідувач кафедри оториноларингології з офтальмологією Української  медичної стоматологічної академії, професор Сергій Безшапочний підкреслює – саме лікарі хірургічного профілю у особливій зоні ризику, адже у звітах ВООЗ, вони складають більшість серед захворілих медиків, зокрема отоларингологи.

«З цією лікарнею університет має давню історію співпраці у різних напрямках, зокрема ми займались обстеженням будівель і споруд, консультували під час реставраційних і будівельних робіт тощо. Ми вирішили розширити співпрацю у напрямку, коли наука та інновації будуть допомагати і сприяти збереженню здоров’я медичних працівників. З великою вдячністю і повагою наша делегація від університету передала засоби індивідуального захисту медикам, які врятували тисячі мешканців області! Пишаємось тим, що маємо нагоду виявити турботу про них. Сподіваюсь після того, як пандемія піде на спад і карантинні обмеження будуть зняті, потиснути руку кожному лікарю особисто!», – прокоментував ректор Володимир Онищенко.

Подію можна переглянути на YouTube-каналі «Полтавська політехніка» і на каналі «Полтавське телебачення».

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»