2023-08-14

Університет у скорботі з приводу смерті випускника Максима Сінельника

12 серпня 2023 року передчасно обірвалося життя обдарованого випускника Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки, стипендіата Президента України, неодноразового переможця наукових і літературних конкурсів, а останнім часом — відомого пікчера популярних медіаресурсів Максима Сінельника.

Університет у скорботі з приводу смерті випускника Максима Сінельника

Адміністрація, науково-педагогічний та студентський колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» невимовно сумують і висловлюють глибокі співчуття родині з приводу непоправної втрати — передчасної смерті випускника Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Максима Сінельника. Його сильний дух, жага до життя та бажання допомогти ближнім назавжди залишиться у серцях рідних, друзів, колег, університетських наставників, шанувальників творчості.

Недовгий, проте надзвичайно яскравий життєвий шлях харизматичної, творчої особистості – достойний приклад для мотивації сучасної учнівської та студентської молоді.

У 2017 році Максим з золотою медаллю закінчив спеціалізовану загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №3 імені В.О. Нижниченка Горішньоплавнівської міської ради. 

За період навчання у школі ставав багаторазовим переможцем І, ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу/захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів малої академії наук України. У 2016 році став абсолютним переможцем обласного літературного конкурсу Малої академії наук України «Відлуння заповітів земляків».

Вищу освіту різнобічно обдарований юнак вирішив здобути, опановуючи спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Під час навчання у Полтавській політехніці запам’ятався одногрупникам та викладачам колосальною наполегливістю, пунктуальністю і успіхами у навчанні та науковій роботі, ставши прикладом позитивної мотивації та відповідальності у всьому, за що береться. Він з відзнакою закінчив бакалаврат. Після випуску зосередився на творчій роботі — робив проєкти як звукорежисер, працював на каналі «Новинач». 

На жаль, плани закінчити магістратуру в Полтавській політехніці не вдалося здійснити – завадило погіршення стану здоров’я. 

На окрему повагу заслуговує діяльність Максима з початку повномасштабного вторгнення. Він створив канал «Державне Бюро Мемів» і працював над створенням оригінального авторського контенту. Незважаючи на численні незручності, Максим писав підводки і текстовки для мемів, набираючи літери за допомогою екранної клавіатури.

Свої зусилля він спрямував на підтримку Збройних Сил України, проводячи регулярні збори коштів на потреби захисників. Максиму вдалося зібрати понад 1,5 млн гривень і він надихав багатьох всіляко наближати Перемогу.

За словами всіх, хто знав Максима Сінельника, це була цілеспрямована та мотивуюча людина, настільки сильна духом, що, незважаючи на численні перешкоди, змогла принести багато користі суспільству і державі.

Ми втратили видатного українця, але добрі справи увічнили його — він залишив свій глибокій слід на нашій землі.

Нехай добра, світла пам‘ять про випускника університету Максима Сінельника живе в серцях усіх, хто його знав, любив та шанував.

В історії Полтавської політехніки Максим залишиться особливим студентом — талановитим, унікальним і відкритим джерелом добра.

 

Адміністрація, науково-педагогічний

та студентський колектив

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»