2020-02-21

Університет у жалобі: у бою під Золотим загинув Максим Хітайлов

18 лютого на Луганщині загинув студент третього курсу навчально-наукового інституту архітектури і будівництва 22-річний Максим Хітайлов

Університет у жалобі: у бою під Золотим загинув Максим Хітайлов

Народився 7 жовтня 1997 року у селі Велика Знамянка Запорізької області. Виріс і проживав у селі Вирішальне Лохвицького району Полтавської області. У 2017 році Максим Хітайлов закінчив Миргородський художньо-промисловий коледж імені М. В. Гоголя Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і вступив на навчання за скороченою формою до університету. Навчався за державним замовленням за спеціальністю «Будівництво та цивільна інженерія» (група 301 БТп). Заліки та екзамени в основному складав на оцінки «добре».

Минулого року вирішив служити у лавах Збройних Сил України. Був прийнятий на військову службу за контрактом у квітні 2019 року на посаду гранатометника. Службу проходив у 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців.

Загинув 18 лютого 2020 року під час нападу бойовиків на спостережний пункт поблизу Хутора Вільного. Штаб ООС повідомив про атаки позицій українських бійців на Луганщині поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний.

Це велика втрата для нашого університету. Науково-педагогічний та студентський колектив у скорботі і висловлює щирі співчуття мамі захисника – Віті Григорівні, усій родині, рідним та друзям.

Вічна пам'ять і шана полеглому в бою за Україну.