2020-05-25

Учням полтавських шкіл розповіли, як зберегти психологічну рівновагу і внутрішній баланс під час карантину

12 травня науково-педагогічні працівники кафедри психології та педагогіки провели онлайн-тренінг для учнів старших класів полтавських шкіл. Учасники дізналися, як зберегти психологічну рівновагу і внутрішній баланс під час карантину

Учням полтавських шкіл розповіли, як зберегти психологічну рівновагу і внутрішній баланс під час карантину

За ініціативи ректора університету, професора Володимира Онищенка та з метою надання психологічної підтримки, збереження та зміцнення психічного й соціального здоров’я учнівської молоді, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у травні-червні 2020 року проводить ряд тематичних психологічних вебінарів, навчальних проєктів для учнів шкіл м. Полтави та Полтавського району. Одним із таких заходів є онлайн-тренінг «Як зберегти психологічну рівновагу і внутрішній баланс під час карантину», що відбувся у рамках відкритого засідання психологічної студії «Шлях до успіху».

Декан факультету фізичної культури та спорту, к.пед.н., доцент Наталія Беседа привітала учасників тренінгу від імені ректора Володимира Онищенка, побажала плідної роботи, знаходження конструктивних підходів до підвищення стресостійкості та розвитку навичок виваженого прийняття рішення, що впливає на подальшу самореалізацію особистості.

Модераторами заходу стали д.псих.н., завідувач кафедри психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Світлана Яланська, доценти Ніна Атаманчук, Юрій Горбенко, Леся Клевака та фахівець психологічної служби Вікторія Даценко.

Учасниками вебінару стали понад 50 учнів міста Полтави: міського багатопрофільного ліцею №1, наукового ліцею № 3; гімназій № 14, 17; ЗОШ І-ІІІ ступенів №4, 10; та Полтавського району: Розсошенської гімназії, Щербанівського ліцею, Полтавського обласного ліцею імені А.С. Макаренка (с. Ковалівка).

Науково-педагогічні працівники кафедри психології та педагогіки провели ряд креативних вправ для встановлення емоційного стану школярів. До таких належать: вправа-знайомство «Я та мій настрій», «Щастя в руках кожного із нас», вправа-асоціація «Шлях до себе» та ін.

Школярі полтавських шкіл та шкіл Полтавської області стали активними учасниками обговорення, ділилися враженнями, відкривали власні почуття та емоції. Під час виконання запропонованих вправ учні закладів освіти мали можливість покращити загальний емоційний настрій, краще зрозуміти себе та інших, навчитися керувати власними емоціями. Найактивнішими стали одинадцятикласниці Щербанівського ліцею Анна Малашенко та Юлія Кондратенко, учениця Полтавської загальноосвітньої школи №4 Євгенія Корж.

«Проведення подібних заходів формує відповідальність за власні емоційні реакції, самоконтроль поведінки та готовності до управління власними емоціями в усталених і емоційно напружених життєвих ситуаціях; розвиває компетенцій емоційної саморегуляції; відновлює емоційну рівновагу, що є особливо важливим в період карантину», – прокоментувала Вікторія Даценко.

Учасників онлайн-тренінгу запросили на Digital Fest Національного університету імені Юрія Кондратюка та на подальші заходи психологічної студії «Шлях до успіху».

Медіацентр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»