2020-08-14

Американська художниця подарувала кафедрі образотворчого мистецтва колекцію видань про мистецтво

Кафедра образотворчого мистецтва ННІАтаБ Національного університету імені Юрія Кондратюка отримала цінний подарунок від колеги з США Наталії Кормелюк. Міжнародна співпраця університету продовжуються навіть в складних умовах карантинних обмежень.

Американська художниця подарувала кафедрі образотворчого мистецтва  колекцію видань про мистецтво

Днями на адресу університету надійшов безцінний вантаж – підбірка мистецьких журналів зі США «Ceramic monthly» та «American Craft», найсвіжіші видання часопису Союзу українок Америки «Наше життя» («Our life»), а також книги про мистецтво, кераміку, автентичні культури на американському континенті та інші корисні для студентів-художників матеріали. Надіслала цей подарунок художниця, викладач кераміки з міста Роквіль (штат Меріленд, США) Наталія Кормелюк.

«Уже не вперше пані Наталія ділиться з українськими колегами власними мистецькими набутками. У колекції кафедри – прекрасні керамічні твори художниці», - розповідає завідувач кафедри образотворчого мистецтва, кандидат мистецтвознавства Тетяна Зіненко. – «З Наталією Кормелюк ми познайомилися у 2018 році в ініційованій ректором нашого університету Володимиром Онищенком Першій художньо-архітектурній школі «Досліджуємо Полтавщину разом!». Тоді працювали зі студентами на території Національного музею-заповіднику українського гончарства в Опішному, у 2019 році були робочі зустрічі і в Україні і в Америці. У той час і було досягнуто угоди про спільну роботу над підручником з художньої кераміки, проведення лекцій та майстер-класів для студентів нашого університету. Хоч життя внесло свої корективи і цьогорічне спілкування відбувається віртуально, але тим приємніше тримати в руках речі, які прилетіли «з-за океану», щоб сприяти якісній освіті наших студентів і спонукати їх до наукових досліджень».

Кафедра образотворчого мистецтва висловлює слова щирої вдячності Наталії Кормелюк за постійну увагу, турботу та подарунки. Сподіваємося вітати її особисто у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вже наступного року.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»