2021-03-14

В облраді урочисто нагородили лауреатів Премії імені В.І. Вернадського

У день народження українського науковця зі світовим іменем, першого голови-президента Української академії наук відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів Премії Полтавської обласної ради імені В.І. Вернадського. Науковець Полтавської політехніки – доктор технічних наук, професор кафедри нафтогазової інженерії та технологій Юрій Винников переміг в номінації «Науково-педагогічна діяльність вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації».

В облраді урочисто нагородили лауреатів Премії імені В.І. Вернадського

Премія Полтавської обласної ради імені В. І. Вернадського заснована відповідно до рішення пленарного засідання дев’ятнадцятої сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання від 12 квітня 2018 року № 672 з метою сприяння розвитку вітчизняної науки, підтримки талановитих науковців. З часу заснування лауреатами Премії стали 10 науковців Полтавщини. У лютому журі визначило цьогорічних лауреатів, серед який доктор технічних наук, професор кафедри нафтогазової інженерії та технологій Полтавської політехніки Юрій Винников.

«Володимир Вернадський доклав чимало зусиль для утвердження української державності, був засновником Академії наук України, Національної наукової бібліотеки України. Сьогодні дуже багато його філософських думок та ідей втілюються в життя уже в нових наукових дослідженнях», – привітав лауреатів 2021 року перший заступник голови обласної ради, голова журі Премії Олександр Лемешко. Він наголосив, що розвиток наукового потенціалу області значною мірою сприяє економічному зростанню нашого регіону і не менш важливо проводити плідну науково-педагогічну діяльність, готувати кваліфіковані кадри.

 

Переможець номінації «Науково-педагогічна діяльність у вищих навчальних закладах третього, четвертого рівня акредитації» – Юрій Винников, доктор технічних наук, професор кафедри нафтогазової інженерії та технологій Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» нагороджений дипломом лауреата за проведення фундаментальних і прикладних досліджень у сфері нафтогазової інженерії.

 

 

У номінації «Науково-педагогічна діяльність у вищих навчальних закладах першого, другого рівня акредитації» диплом лауреатки Премії вручили Тетяні Яценко, завідувачці кафедри педагогіки та психології дошкільної освіти та гуманітарних дисциплін Кременчуцького педагогічного коледжу імені А.С. Макаренка – за ефективне використання сучасних науково-педагогічних технологій у процесі підвищення професійної компетентності студентів.

У номінації «Наукова діяльність на підприємствах, в установах та організаціях» диплом лауреата Премії вручено Володимиру Красовському, кандидату біологічних наук, старшому науковому співробітнику Хорольського ботанічного саду – за вагомий внесок у розвиток природно-заповідного фонду України.

 

До дипломів додані сертифікати на грошові винагороди.

Номінатів Премії також відзначили – Подяками Полтавської обласної ради за успішну науково-педагогічну та наукову діяльність.

 

Науково-педагогічний та студентський колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» сердечно вітає шановного Юрія Леонідовича та бажає нових наукових досягнень, талановитих учнів і перемог!

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»