2024-06-22

В університеті вшанували пам’ять авторитетної науковиці та кураторки Народного музею історії університету Надії Кочерги

Науково-педагогічні працівники Полтавської політехніки на чолі з ректором, професором Володимиром Онищенком вшанували пам'ять видатної науковиці, краєзнавиці, фундаторки кафедри українознавства, культури та документознавства, кураторки Народного музею історії університету, радниці ректора, Заслуженого працівника освіти України Надії Костянтинівни Кочерги. У шості роковини колеги поділилися теплими спогадами про видатну сучасницю, чия праця сприяла популяризації освітнього бренду університету.

В університеті вшанували пам’ять авторитетної науковиці та кураторки Народного музею історії університету Надії Кочерги

З нагоди шостих роковин, як відійшла у позасвіти видатна науковиця, краєзнавиця, фундаторка кафедри українознавства, культури та документознавства, кураторка Народного музею історії університету, радниця ректора, Заслужений працівник освіти України Надія Костянтинівна Кочерга, що припадають на 22 червня, науково-педагогічні працівники факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки на чолі з ректором, професором Володимиром Онищенком вшанували пам'ять популяризаторки гуманітарної складової діяльності багатопрофільного класичного університету, поділившись теплими спогадами про видатну колегу.

Шостий рік поспіль науково-педагогічний колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вшановує пам’ять видатної науковиці, краєзнавиці, чиї колосальні наукові напрацювання у сфері популяризації української культури та мови важко переоцінити, чиї мудрі настанови назавжди залишаться у спогадах її колег, студентів, друзів та знайомих. В оновленій експозиції Народного музею історії університету почесне місце займатиме вітрина, присвячена видатній науковиці та популяризаторці гуманітарної складової діяльності провідного класичного університету.

Теплими словами про важливість постаті засновниці педагогічно-гуманітарного напряму підготовки фахівців в університеті, натхненниці краєзнавчого руху Надії Костянтинівни Кочерги, яка самовіддано працювала задля динамічного розвитку Полтавської політехніки, дбаючи про захист і популяризацію національної культури та її надбань, поділився ректор, професор Володимир Онищенко:

«Двічі на рік ми вшановуємо пам’ять людини, чиє життя невіддільно пов’язане з Полтавською політехнікою, чия сумлінна праця сприяла становленню багатопрофільного класичного університету. Шостий рік, як немає з нами шановної Надії Костянтинівни Кочерги, проте, зберігаючи данину пам’яті та сталість добрих освітніх традицій, згадуємо про тих, хто зробив колосальний внесок у розвиток нашого університету, і схиляємо голови перед їхніми звершеннями.

Тому наші проєкти, спільні напрацювання мають неодмінно реалізуватися задля світлої пам’яті Надії Костянтинівни, яка закликала любити не себе в університеті, а університет в собі.

У день народження генія наукової думки Юрія Кондратюка вшановуємо добрі справи видатних полтавців, до яких беззаперечно належала і Надія Костянтинівна Кочерга, та примножуємо їхні надбання і звершення.

Твердо переконаний, що потужна команда факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки гідно продовжить примножувати надбання наших попередників. Адже як ми ставимося до свого минулого, так будуть ставитися до нас в майбутньому, примножуючи упродовж десятиліть наші вагомі здобутки. Радію, що разом ми чимало робимо для сучасної студентської молоді, яка бачить своє майбутнє саме тут, в Україні, навчаючись в провідному класичному університеті – Полтавській політехніці».

Присутні вшанували пам’ять видатної науковиці хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Нагадаємо, на честь полеглого захисника-студента політехніки перейменували вулицю, а в університеті триває робота над проєктом меморіального комплексу.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»