2021-10-01

Вчені політехніки отримуватимуть довічні стипендії Кабінету Міністрів України

Науковці Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою і Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права отримуватимуть довічні стипендії Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти.

Вчені політехніки отримуватимуть довічні стипендії Кабінету Міністрів України

Згідно з Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2021 року 202-м науково-педагогічним працівникам, які зробили особистий вагомий внесок у забезпечення розвитку вищої освіти, сумлінно протягом багатьох років на високому науково-теоретичному і методичному рівні здійснювали підготовку здобувачів вищої освіти та досягли сімдесятирічного віку, призначено довічні стипендії.

Серед стипендіатів – троє заслужених працівників Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»:

доктор економічних наук, професор, Заслужений економіст України, академік Української академії економічної кібернетики, завідувач кафедри публічного управління, адміністрування та права Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Володимир Гришко і вчені Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою –

доктор технічних наук, професор, академік Академії будівництва України, лауреат Державної премії України з науки і техніки, заслужений діяч науки і техніки України, професор кафедри будівельних конструкцій, керівник наукової школи «Надійність будівельних конструкцій» Сергій Пічугін

доктор технічних наук, професор, академік Академії будівництва України, завідувач кафедри будівельних конструкцій, керівник наукової школи «Дослідження залізобетонних і кам’яних конструкцій, що зазнають складних деформацій» Андрій Павліков.

«Колеги, які все своє життя присвятили служінню вищій освіті, навчанню молодих фахівців і вихованню поколінь успішних випускників, нагороджені таким особливим і заслуженим визнанням від Уряду. Приємно, що таких авторитетних вчених, які зробили чималий внесок у розвиток української вищої освіти, держава відзначила напередодні Дня працівників освіти України. Шановні науковці, ви – приклад відмінного поєднання активної викладацької діяльності, блискучих результатів науково-дослідницької та невпинної роботи над саморозвитком. Дякую за відмінну роботу, вітаю з досягненням і бажаю ще довгих років плідної роботи на благо університету та України!» – привітав ректор, професор Володимир Онищенко.

Виплати здійснюватимуться з вересня 2021 року в розмірі 7 137 грн, а з грудня 2021 року – 7 443 грн в межах бюджетних призначень, встановлених Міністерству освіти і науки законом про Державний бюджет України на відповідний рік.

Від імені науково-педагогічного та студентського колективу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» щиро вітаємо науковців з високим державним визнанням. Бажаємо міцного здоров’я, натхнення та нових відзнак за наукові досягнення!

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»