2021-09-02

Вченому політехніки вручили президентську нагороду

Науковцю ННІ архітектури, будівництва та землеустрою Сергію Пічугіну урочисто вручено нагрудний знак до почесного звання «Заслужений діяч науки і техніки України».

Вченому політехніки вручили президентську нагороду

За значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 25-ї річниці прийняття Конституції України Президент України Володимир Зеленський нагородив доктора технічних наук, професора Сергія Пічугіна почесним званням «Заслужений діяч науки і техніки України».

1 вересня під час розширеного засідання конференції трудового колективу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» ректор, професор Володимир Онищенко привітав науковця і вручив нагрудний знак до почесного звання «Заслужений діяч науки і техніки України».

Керівник наукової школи «Надійність будівельних конструкцій», лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, доктор технічних наук, професор кафедри будівельних конструкцій Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою, випускник університету 1961 року Сергій Пічугін – авторитетний науковець міжнародного рівня, сфера інтересів якого полягає у дослідженні надійності металевих конструкцій, навантажень та впливів на несучі конструкції. За особливі заслуги перед Українським народом нагороджений Почесною Грамотою Верховної Ради України.

«Не можу у цю хвилюючу мить не сказати кілька слів щирої подяки всім, хто причетний до цієї знаменної події. Надзвичайно приємно, що нашу щоденну, наполегливу та відповідальну працю відзначають та цінують на високому державному рівні. Ця нагорода – заслуга не тільки моя, але й усього колективу кафедри, університету загалом, визнання того високого авторитету, який має наша політехніка серед провідних закладів вищої освіти та державних наукових установ. Слова особливої вдячності Президенту України Володимиру Зеленському, Міністру освіти і науки України Сергію Шкарлету, керівництву Полтавської державної обласної адміністрації та особисто ректору університету, професору Володимиру Онищенку за прикладені величезні зусилля, опіку над інноваційним розвитком університету», – подякував очільник однієї з найстаріших наукових шкіл Полтавської політехніки.

Півстоліття життєвого та професійного шляху вчений віддав роботі у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і нагороджений званням "Заслуженого працівника Університету". Під науковим керівництвом професора Сергія Пічугіна підготовлено 2 доктори та 18 кандидатів наук, лауреати премії Президента України для молодих вчених, а студенти неодноразово ставали переможцями і призерами всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт та міжнародних інтелектуальних змагань.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»