2019-10-07

VELUX (IVA): Відкрита реєстрація на міжнародний конкурс для студентів-архітекторів

Група компаній VELUX знову оголосила Міжнародний архітектурний конкурс VELUX для студентів IVA, щоб надихнути майбутніх архітекторів по всьому світу попрацювати з денним світлом, досліджувати і переосмислити його значення в архітектурі

VELUX (IVA): Відкрита реєстрація на міжнародний конкурс для студентів-архітекторів

З 2004 року конкурс проводиться кожні два роки з ініціативи компанії VELUX – світового лідера з виробництва мансардних вікон та сонцезахисних аксесуарів з майже 80-річним досвідом. Компанія має власні представництва в 40 країнах, загальна кількість персоналу Групи VELUX нараховує більше 9 500. Загалом мансардні вікна VELUX продаються більш ніж в 70 країнах, а виробничі потужності зосередженні в 11 країнах.

Проекти, реалізовані за підтримки VELUX, такі як, Активний будинок, Model Home 2020, формують сучасні будівельні тенденції енергоефективного, екологічного, комфортного житла.

Координатори VELUX – керівник архітектурного відділу Євген Цимбал та регіональний представник Євген Книш, 25 вересня провели лекцію для студентів та аспірантів ННІАіБ про особливості проектування природнього освітлення житлових будинків, акцентувавши увагу на проектуванні раціональних розмірів віконних перерізів та їх оптимальному розміщенні для максимального використання денного світла та презентували конкурс у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка.

Студентам ННІ архітектури та будівництва розповіли про особливості цьогорічного конкурсу та наголосили про призовий фонд.

«Конкурс організовується у тісній співпраці з Міжнародним союзом архітекторів (UIA) та Всесвітнім фестивалем архітектури (WAF) та визнаний Європейською асоціацією архітектурної освіти (EAAE), Американським інститутом архітектури студентів (AIAS), Консорціумом архітектурних дослідницьких центрів (ARCC) та Асоціацією колегіумів Школи архітектури (ACSA). У червні 2020 року журі, що складається з видатних архітекторів, в тому числі членів Міжнародного союзу архітекторів (UIA), збереться для перегляду всіх заявлених проектів і вибере 5 регіональних переможців в кожній з категорій», – наголосили координатори.

Переможців визначатимуть у двох номінаціях: «Денне світло в будинках» і «Вивчення денного світла».

10 регіональних проектів-переможців з 5 регіонів світу будуть нагороджені призом у 1200 євро для команд і 300 євро для вчителя. Потім десять регіональних переможців особисто представлять свої проекти журі, яке обере одного переможця в кожній з двох категорій. Кожній з двох команд-переможців буде вручений приз у розмірі 4000 євро для команди і 1000 євро для вчителя після особистої презентації для журі на Всесвітньому фестивалі архітектури-2020

Взяти участь у конкурсі можуть студенти архітектурної школи або закладу вищої освіти, подавши заявку на участь на iva.velux.com з 1 вересня 2019 року по 1 квітня 2020 року і представити свій проект до 15 червня 2020 р. У кожного представленого проекту повинен бути куратор – викладач архітектурного навчального закладу, який забезпечить підтримку учаснику. Переможцями будуть названі обидва учасники – і студент, і його куратор. Церемонія нагородження переможців відбудеться в листопаді 2020 року.

Усі деталі IVA 2020 на сайті http://ow.ly/cdIV50w6LtA та на офіційному сайті конкурсу https://iva.velux.com/

Facebook:

https://www.facebook.com/pg/internationalveluxaward/posts/?ref=page_internal

Instagram:

https://www.instagram.com/internationalveluxaward/

Реєстрація на конкурс:

https://www.velux.ua/uk/professional/architects/iva

Бажаємо майбутнім конкурсантам успіхів та перемог!