2019-10-24

Видано новий навчальний посібник про автомобільний транспорт

На кафедрі будівельних машин і обладнання ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка презентували новий навчальний посібник «Автомобільний транспорт. Вступ до фаху»

Видано новий навчальний посібник про автомобільний транспорт

Науково-педагогічні працівники ННІ інформаційних технологій та механотроніки: к.т.н., доц. Олександр Орисенко, к.т.н., доц. Олексій Васильєв, к.т.н., доц. Віктор Вірченко та к.т.н., ст. викладач Микола Шаповал підготували новий навчальний посібник «Автомобільний транспорт. Вступ до фаху».

Автори зібрали методичний семінар, щоб проінформувати і студентів спеціальності 274 «Автомобільний транспорт», і викладачів кафедри будівельних машин і обладнання про появу нової навчальної літератури.

«Ми ознайомили з питаннями, що розглядаються у даному посібнику для координації подання інформації під час проведення лекцій з інших дисциплін. Поспілкувались про зміст кожного із дев’яти розділів посібника», – розповів к.т.н., доц. Олександр Орисенко, який виступив з презентаційною доповіддю.

У підручнику подані актуальні дані про автомобільний транспорт як галузь суспільного виробництва, що відіграє важливу роль в економіці країни, показано основні складові цієї галузі, їх функціонування як самостійних систем, так і у складі загальної системи автомобільного транспорту, розкрито основні особливості професійної діяльності та кваліфікаційні вимоги до фахівця за спеціальністю «Автомобільний транспорт», проаналізовано вплив автомобільного транспорту на навколишнє середовище.