2021-12-01

Відкрився XIII новорічний обласний шаховий турнір на призи та кубок Голови Полтавської ОДА

1 грудня урочисто почався XIII відкритий новорічний обласний шаховий турнір на призи та кубок Голови Полтавської обласної державної адміністрації.

Відкрився XIII новорічний обласний шаховий турнір на призи та кубок Голови Полтавської ОДА

Змагання проводяться у 3 етапи і складається з 9 турів, а результати увійдуть до національного і міжнародного рейтингу гравців. З 1 по 5 грудня відбудуться тури з класичних шахів. Головний суддя змагань – президент Полтавської обласної федерації шахів  Григорій Щербов.

 «Надзвичайно приємно бачити спортсменів, які будуть змагатися за звання найкращого у такому інтелектуальному виді спорту. Це той спорт, який допомагає досягати в житті успіху, тому я теж люблю грати в шахи. Вже декілька років на базі університету активно працює факультет фізичної культури та спорту і створені належні умови, в тому числі для того, щоб проводити турніри високого рівня. Нам приємно, що сьогодні у спортивному клубі Полтавської політехніки зібралися шахісти різних поколінь. Це говорить про те, що цей унікальний вид спорту поєднує і молодість, і досвід», – привітав учасників змагань ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», відокремлених підрозділів Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» та Всеукраїнської громадської організації «Федерація учнівського спорту» у Полтавській області, професор Володимир Онищенко.

Начальниця Управління молоді та спорту Полтавської ОДА Марина Трохименко висловила цілковиту підтримку ініціатив обласної федерації шахів.

«Шахи – це фактично один із небагатьох видів спорту, коли вікові і вагові межі стираються, люди можуть позмагатися інтелектуально. Дітям бажаю успіхів і досягнення своєї мети, а старше покоління прошу ділитися своїми знаннями і досвідом з молоддю», – побажала очільниця Управління молоді та спорту Полтавської ОДА.

Компанія «Ендейвер» ще багато років тому обрала підтримку шахів, зокрема популяризацію цього виду спорту серед дітей, як частину корпоративно-соціальної відповідальності – уже років 10 спонсорують цей турнір.

«Дуже радує, що в шахи грають різні покоління і всіляко сприяємо тому, щоб якомога більше дітей залучалось до цього виду спорту. Дякую організаторам за те, що проводять такі інтелектуальні змагання у нашій країні і Полтавській політехніці за те, що підтримують цей спорт. Бажаю учасникам вдалих комбінацій і результативних партій!» – виступив на відкритті змагань менеджер із розвитку бізнесу компанії «Ендейвер», випускник Полтавської політехніки Дмитро Прохоренко.

Турнір триватиме з 1 по 7 грудня на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Змагання проводяться згідно єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів Полтавської області за підтримки голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького та головного спонсора змагань – нафтосервісної інжинірингової компанії ТОВ «Ендейвер» (директор –  Дмитро Піддубний).

Нещодавно нагородили переможців Гімназіади міста Полтава з класичних шахів.

 

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»