2021-08-05

Викладачі і студенти отримали сертифікати користувачів «M.E.Doc»

З 8 червня по 15 липня 2021 року 20 студентів спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» (як майбутні бакалаври, так і магістри), а також викладачі кафедри українознавства, культури та документознавства Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» дистанційно поглиблено опановували програмний продукт «M.E.Doc» і отримали сертифікати користувачів, які дають переваги.

Викладачі і студенти отримали сертифікати користувачів «M.E.Doc»

Курси відбувалися завдяки сприянню та технічній підтримці Групи Компаній «Інтелектуальний сервіс» і давнього партнера університету – ПП «Софт-сервіс», який входить до цієї групи. Коучем та координатором курсів стала Ольга Чергашова – сертифікований спеціаліст компанії, керуюча Контакт-Центру Групи Компаній «Інтелектуальний сервіс».

«M.E.Doc» – система електронного документообігу, яка допомагає оптимізувати роботу з документами різних типів і призначення: звітами, податковими накладними, актами, рахунками тощо. Будь-який документ, створений в «M.E.Doc» і засвідчений електронним підписом, є оригіналом паперового документу в електронному вигляді. Повнофункціональна версія цієї СЕД встановлена у спеціалізованому комп’ютерному класі університету й використовується у навчальному процесі для підготовки фахівців спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа».

«Університет всіляко сприяє реалізації студентами можливостей неформальної освіти безпосередньо на локаціях рідного вишу. Партнери Полтавської політехніки у рамках проєкту неформальної освіти зорганізували для всіх охочих студентів згаданої спеціальності поглиблене вивчення СЕД «M.E.Doc» з наступною сертифікацією учасників курсів.

Викладачам сертифікат дає право на викладання відповідних модулів навчальних курсів, наприклад, з дисципліни «Електронний документообіг», на високому фаховому рівні, а студентам – право на придбання комп’ютерної програми «M.E.Doc» для компанії-роботодавця зі знижкою 50%. І звісно, наявність такого сертифіката у майбутнього випускника університету буде додатковим чинником успішного працевлаштування за фахом», – прокоментувала Ірина Передерій, доктор історичних наук, професор, завідуюча кафедрою українознавства, культури та документознавства.

У процесі навчання викладачі та студенти детально вивчали можливості програми «M.E.Doc», формували практичні навички її використання. Зокрема, такі модулі СЕД, як:

  • Держава. Звітність до всіх державних органів;
  • Бізнес. Обмін електронними документами з контрагентами;
  • Електронний документообіг;
  • Облік ПДВ.

У межах окреслених модулів учасники дистанційного навчання, під керівництвом представника компанії, опанували розділи:

* початкових налаштувань програми (встановлення, оновлення, створення підприємства, ліцензія, сертифікати, резервне копіювання)

* первинних документів (створення, шаблони, варіанти підписання, допідписання, погодження, посилання на документ, законність електронних документів та електронних підписів на них, налаштування підписів на різних документах, робота з контрагентами у програмі, універсальні документи довільних форматів)

* облік ПДВ (створення, обмін ПН та РК, підписання, звірка документів з ЄРПН)

* довідників програми та роботи з ними

* звітності (створення різних звітів, у тому числі й декларації по ПДВ на основі реєстру виданих та отриманих податкових накладних, статуси звітів, квитанції тощо).

15 липня відбулася сертифікація учасників навчання. Усі здобувачі успішно склали іспит з володіння знаннями та вміннями практичного використання програмного продукту «M.E.Doc» і урочисто отримали сертифікати.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»