2020-10-28

Викладачі провели для полтавських школярів майстер-класи з написання наукових робіт

Науково-педагогічні працівники кафедри загального мовознавства та іноземних мов Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели майстер-класи з написання науково-дослідницьких робіт для учнів-членів Малої академії наук міста Полтави та Полтавського регіону.

Викладачі провели для полтавських школярів майстер-класи з написання наукових робіт

Протягом року викладачі-філологи проводять для школярів міста Полтави різноманітні квести, вікторини, майстер – класи з перекладу. Викладачі кафедри загального мовознавства та іноземних мов Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за підтримки та сприяння декана гуманітарного факультету Анни Агейчевої провели для полтавських школярів майстер-класи з написання науково-дослідницьких робіт для участі у конкурсі-захисті робіт учнів-членів Малої академії наук. Чимало учнів і вчителів закладів загальної середньої освіти міста та області долучилися до обговорення та обміну досвідом.

Серед найактуальніших питань – планування та етапи наукового дослідження, систематизація роботи з науковою літературою, оформлення результатів наукового дослідження. Особливу увагу спікери приділили проблемам академічної доброчесності – розглянули поняття та види академічного плагіату.

За словами кандидата педагогічних наук, декана гуманітарного факультету Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анни Агейчевої, діяльність Малої академії наук спрямована на виявлення, розвиток і підтримку обдарованих, здібних до науки учнів та сприяє створенню умов для виховання покоління, здатного навчатися впродовж життя і продовжити наукові традиції.

«Найважливішим та найважчим етапом конкурсу-захисту робіт учнів – членів Малої академії наук є підготовка та захист наукової роботи – першої спроби самостійної дослідницької праці, можливості визначити майбутнє молодого науковця. Як переконливо свідчить досвід роботи в журі, в процесі своїх наукових пошуків учні мають виконати низку складних завдань, що потребують відповідних знань та володіння хоча б основними методами та прийомами наукового дослідження. Тому вирішили ознайомити талановиту учнівську молодь з основним інструментарієм науковця, поділитися з колегами власними методичними напрацюваннями», – підкреслила кандидат філологічних наук, завідувачка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Алла Болотнікова.

Кандидат філологічних наук, доцент кафедри загального мовознавства та іноземних мов Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Світлана Галаур обговорила з майбутніми науковцями актуальні теми філологічних досліджень, презентувала сучасні методи та прийоми лінгвістичних досліджень, проаналізувала тематику робіт з французької мови.

Науковці гуманітарного факультету Полтавської політехніки продовжать проводи цікаві наукові заходи для учнів на принципах співпраці, партнерства, креативності, взаємного наукового пошуку.

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»