2024-10-15

Викладачів кафедри образотворчого мистецтва відзначили за особистий внесок у розвиток мистецької культури університету

З нагоди Дня художника України ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко відзначив науково-педагогічних працівників кафедри образотворчого мистецтва Подяками за особистий внесок у розвиток художньої освіти та мистецької культури університету.

Викладачів кафедри образотворчого мистецтва відзначили  за особистий внесок у розвиток  мистецької культури університету

З нагоди відзначення Дня художника України на  головній сцені Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко привітав з професійним святом науково-педагогічних працівників кафедри образотворчого мистецтва, відзначивши їхні вагомі здобутки у царині популяризації українського сучасного мистецтва серед сучасної молоді.

«Шановні викладачі, студенти, митці! Щиро вітаю вас із Днем художника України! Сьогодні ми відзначаємо ваше натхнення, силу вашої уяви та талант, який приносить радість і зміни у суспільстві.

З початком повномасштабного вторгнення ми зрозуміли, що мистецтво — це теж зброя, яка допомагає суспільству вистояти та пережити складні часи. Пишаюся, що ми не просто зберегли свої позиції, а й відкрили нові горизонти, влаштовуючи унікальні проєкти та виставки найкращих митців України. Особливо гордий за те, що наша кафедра образотворчого мистецтва разом з Центром сучасного мистецтва є справжнім осередком креативності та місцем народження нових ідей.

З нагоди свята ми зібралися разом, щоб відзначити одну з найважливіших подій для всіх, хто володіє даром створювати прекрасне, зберігати і примножувати неповторні традиції національної художньої школи та стверджувати вічні загальнолюдські цінності. Полтавська політехніка є справжнім осередком мистецької освіти та натхнення, де народжуються нові ідеї та шедеври!

У нашому університеті діє унікальна кафедра образотворчого мистецтва та єдиний в регіоні університетський Центр сучасного мистецтва, де виставляються роботи видатних українських митців, а також наших викладачів і студентів, які впевнено починають свій творчий шлях.

Не менш важливу роль у розвитку нашого університету як мистецького центру відіграє Миргородський фаховий коледж імені Миколи Гоголя. Завдяки цьому коледжу наші студенти отримують унікальні можливості для розвитку творчих навичок та реалізації своїх амбітних проєктів. Наші випускники стали видатними художниками, які відображають багатогранність людського світу через свою художню палітру.

Дякую за вашу працю, натхнення та відданість мистецтву! Бажаю вам нових творчих досягнень, натхнення та успіхів у всіх ваших починаннях!», - привітав ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко.

З нагоди професійного свята очільник багатопрофільного класичного університету відзначив шанованих колег, які своєю сумлінною працею роблять величезний особистий внесок у розвиток художньої освіти та мистецької культури нашого університету.

Подяками Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» нагороджені:

  • завідувачка кафедри образотворчого мистецтва, доцентка Тетяна Зіненко;

  •  доцент кафедри образотворчого мистецтва Назар Божинський;

  • старша викладачка кафедри образотворчого мистецтва Олена Острогляд;

  •  доцент кафедри образотворчого мистецтва Наталія Матвійчук;

  •  старший викладач кафедри образотворчого мистецтва Володимир Денисенко;

  •  старший викладач кафедри образотворчого мистецтва Юрій Бернацький;

  •  старший викладач кафедри образотворчого мистецтва Микола Шрамко;

  •  старша викладачка кафедри образотворчого мистецтва Ірина Лугова;

  •  старший викладач кафедри образотворчого мистецтва Сергій Олешко;

  •  фахівець кафедри образотворчого мистецтва Ольга Чернега.

Під час урочистостей  декан факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева представила здобутки кафедри та освітні програми, за якими навчаються студенти-художники.

Нещодавно у Центрі сучасного мистецтва відкрилася виставка художника та іконописця Данила Мовчана «Торкаючись небес…».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»