2020-07-06

Викладачка університету стала слухачем курсів від австралійського університету

Доцент кафедри германської філології та перекладу пройшла 2-тижневий мовний онлайн-курс від австралійського університету Маккуорі (Macquarie University). Отримані знання стануть у нагоді при підготовці учнів до ЗНО та студентів до ЄВІ.

Викладачка університету стала слухачем курсів від австралійського університету

Кандидат філологічних наук, доцент кафедри германської філології та перекладу гуманітарного факультету Національного університету імені Юрія Кондратюка Анна Павельєва пройшла 2-тижневий курс з покращення навичок говоріння для успішного складання екзамену IELTS (міжнародна система тестування англійської мови).

«Університет Маккуорі – один із найкращих вузів Австралії, відомий, перш за все, своїм факультетом європейських мов. Тому курси, розроблені спеціалістами з цього закладу вищої освіти, мають не лише теоретичну цінність, а й практичну спрямованість, – говорить Анна Павельєва. - Матеріал курсу розділений на 2 тижні по 23 та 18 розділів відповідно. Кожен із  розділів присвячений певному типу помилок, пов’язаних із навичками читання, письма та говоріння. Після опанування матеріалу, слухачі курсу проходили тестування: потрібно було записати 3-7 аудіофайлів із відповідями на запропоновані усні теми та подискутувати з приводу представлених порад із іншими учасниками курсу в онлайн форматі».

Серед тем, які винесені на обговорення – від фразових дієслів та ідіом до утворення складних речень; найпоширеніші граматичні помилки та правильна інтонація в англійському реченні. «Це актуальні, водночас проблемні питання і для школярів, які здають ЗНО, і для студентів, які складають ЄВІ. Тому отримані знання стануть корисними під час практичних занять з англійської мови як зі студентами-перекладачами, так і зі здобувачами вищої освіти з інших факультетів вузу», - коментує Анна Павельєва.  

Для науково-педагогічних працівників Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» літо – це не лише пора відпусток та відпочинку від повсякденної роботи, але й гарна нагода для підвищення кваліфікації та здобуття нових знань. Після закінчення навчального року викладачі продовжують працювати, повноцінно зосереджуються на самовдосконаленні та саморозвитку, а через припинення міжнародних сполучень у зв’язку із пандемією, долучаються до курсів в онлайн-форматі.

Медіацентр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»