2020-08-26

Випускник університету очолив Weatherford Ukraine

Випускника Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олександра Тертиченка призначено новим керівником ТОВ «Везерфорд Україна» – українського представництва однієї з найбільших у світі нафтосервісних компаній.

Випускник університету очолив Weatherford Ukraine

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» уже кілька років співпрацює з представниками однієї з найбільших у світі нафтосервісних компаній – Weatherford з «великої четвірки» нафтосервісних компаній. У рамках співробітництва представники Weatherford проводять мотиваційні семінари для студентів університету, беруть участь в науково-практичних конференціях та галузевих форумах. Крім того, студенти Національного університету імені Юрія Кондратюка проходять практику в нафтосервісній компанії, багато з них вже працюють на підприємстві та досягли неабияких успіхів.

«Дуже ціную партнерські стосунки Weatherford і університету, активну співпрацю, яка склалась за багато років. Бажаю новому керівникові енергії, натхнення і креативу для нових досягнень! Пишаюсь випускниками, які наполегливо працюють за обраною професією, а згодом використовують накопичений досвід на управлінських посадах. Це неабияка мотивація для молоді!», – привітав з призначенням нового керівника ТОВ «Везерфорд Україна» ректор Національного університету імені Юрія Кондратюка ректор, професор Володимир Онищенко.

Історія Олександра Тертиченка – яскравий приклад успішної кар’єри, яка почалась з вдалого вибору професії та навчального закладу.

Свій шлях до успіху пан Олександр починав у тоді ще Полтавському нафтовому геологічному розвідувальному технікумі (нині – Полтавський фаховий коледж нафти і газу) за спеціальністю «Буріння нафтових і газових свердловин», став техніком-технологом.

Вищу освіту здобув у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за спеціальністю «Видобуток нафти і газу», кваліфікація – інженер з видобутку нафти і газу.

Працював на посадах від помічника бурильника у Новосанжарській експедиції глибокого буріння, командира протифонтанного загону СВАРЧ (виконував роботи з ліквідації відкритих фонтанів) до організації сервісів вибійних двигунів у Schlumberger. Співпрацював також з Shell та OMW, у тому числі на нафтових платформах.

10 років пропрацював у Weatherford. На його рахунку багато успішних операцій з ліквідації аварій на свердловинах. Призначений з посади керівника департаменту зі складних робіт у бурінні (капітальному ремонті свердловин) – Олександр розвинув департамент з початкових позицій до найсильнішого у Європі. А також першим у Європі (!) провів експериментальну роботу з ліквідації диференційного прихвату з використанням Agitator Technology.

Вітаємо Олександра Тертиченка та бажаємо професійних успіхів! Університет пишається своїми випускниками!

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»