2020-11-27

Ненудний рік: випускники дали поради студентам, а відома готельна мережа провела вебінар з виживання бізнесу

Під час Університетського тижня ННІФЕМ один день був присвячений кафедрі міжнародних економічних відносин та туризму. Колектив презентував свою кафедру різними активностями: від студентських фотопроєктів до професійних майстер-класів від бізнес-партнерів.

Ненудний рік: випускники дали поради студентам, а відома готельна мережа провела вебінар з виживання бізнесу

У рамках святкування 90-річчя Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбуваються Університетські тижні. Тиждень Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту науково-педагогічні працівники кафедри міжнародних економічних відносин та туризму відзначили науковими та розважальними заходами для студентів і випускників інституту.

Відеопривітання науково-педагогічного колективу з 90-річчям університету презентувала доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Ірина Чичкало-Кондрацька, яка побажала колегам, студентам та випускникам міцного здоров’я, успіхів у навчанні та професійній діяльності та запросила на святкування ювілею Полтавської політехніки.

У соціальних мережах викладачі кафедри міжнародних економічних відносин та туризму запустили інформаційний Video Collage про спеціальності «Міжнародні економічні відносини» та «Туризм» для школярів міста і Полтавського регіону та онлайн-фотопроєкт «Захоплення студентів», присвячений Міжнародному дню студента.

За умовами конкурсу студенти розміщували власні світлини у соціальних мережах протягом першої половини листопада, переможців визначали за найбільшою кількістю «вподобайок». Найакреативніших відзначили оригінальними призами та подяками.

Переможниця фотопроєкту Юлія Тимощик – професійна фотомодель отримала фірмову флешку, у її активі – 300 «вподобайок», на другому місці опинився студент ННІ ФЕМ Владислав Мозговий, затятий любитель їзди на мотоциклі, якого відзначили звуковою гарнітурою-навушниками за здобуті 267 «вподобайки». Третьою призеркою стала студентка Надія Гадзик, що захоплюється гімнастикою та отримала канцелярське приладдя, у її активі – 209 «вподобайок».

Під час онлайн-семінару «Історія інституту шляхетних панянок та історичні постаті того часу» студенти-першокурсники Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту презентували цікаві доповіді про Полтавський інститут шляхетних пан та історичні постаті того часу. Зокрема, студентки Катерина Шрамко та Оксана Головатенко акцентували увагу присутніх на цікавих фактах з історії нашого університету, а Діана Черкаська, Катерина Борисенко та Наталія Календарь розповіли про відомих випускниць Інституту шляхетних панянок. У доповіді студентки Юлії Пилипенко наведено цікаві факти про керівників інституту та відомих постатей, які його відвідували, Єлизавета Амеліна розповіла про освітні традиції, яких дотримувалися при навчанні шляхетних панянок.

Університетському тижню ННІФЕМ керівник відділу продажу Reikartz hotel group Максим Богданов присвятив вебінар «Ненудний рік. Правила виживання». Обговорювались актуальні питання розвитку туристичної сфери та готельно-ресторанного бізнесу в умовах пандемії, майбутні перспективи індустрії гостинності в Україні. До професійної дискусії долучилися викладачі кафедри міжнародних економічних відноси та туризму, студенти і випускники Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», студенти Миргородського художньо-промислового коледжу ім. М. В. Гоголя, що навчаються за спеціальністю «Готельно-ресторанний бізнес» та всі бажаючі, яким була цікава тема.

У онлайн «Зустрічі поколінь випускників», ініційованій науково-педагогічними працівниками кафедри Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», взяли участь випускники спеціальностей «Міжнародна економіка», «Міжнародні економічні відносини» та «Туризм», які закінчили Полтавську політехніку в різні роки. Випускники привітали рідний університет з 90-річним ювілеєм, поділилися приємними спогадами про своє студентське життя та цікаві події, розповіли про особисті здобутки.

Людмила Радченко, випускниця 2009 року, працює у фінансовому відділі ТОВ «Нова Пошта» (м. Київ), Сергій Шашель, випускник 2011 року – співробітник Департаменту зовнішньоекономічних зв’язків ПАТ «Оболонь» (м. Київ), випускниця 2012 року Альона Буряк – кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», випускниця 2014 року Альона Шабордіна, випускниця 2014 року – провідний фахівець Департаменту технологій ТОВ «Нова Пошта» (м. Київ), Анна Клименко, випускниця 2018 року – начальник відділу інформаційної та організаційної роботи виконавчого комітету Щербанівської ОТГ та випускниці спеціальності «Туризм» 2017 року Катерина Челембієнко та Альона Панасенко, які працюють у туристичному бізнесі. Вони дали поради теперішнім студентам щодо подальшого професійного розвитку та досягнення успіху.

Завершився день кафедри міжнародних економічних відносин та туризму відеопривітаннями від студентів групи 101-ФМ спеціальності «Міжнародні економічні відносини» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

У рамках Університетського тижня ННІФЕМ науково-педагогічні працівники кафедри публічного управління, адміністрування та права презентували кафедру флешмобом, гостьовою лекцією та розіграшами квитків у кіно.

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»