2020-11-24

Флешмоб, гостьова лекція, освітні заходи і квитки в кіно: правники презентували кафедру

Науково-педагогічні працівники кафедри публічного управління, адміністрування та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» під час Університетського тижня ННІФЕМ презентували досягнення кафедри.

Флешмоб, гостьова лекція, освітні заходи і квитки в кіно: правники презентували кафедру

У рамках святкування 90-річчя Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», зокрема Університетського тижня ННІФЕМ, науково-педагогічні працівники кафедри публічного управління, адміністрування та права університету провели ряд цікавих заходів для студентів Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту.

Відеопривітання з нагоди ювілейної дати підготував доктор економічних наук, професор, в.о завідувача кафедри публічного управління, адміністрування та права Володимир Гришко, який побажав науково-педагогічному та студентському колективу Полтавської політехніки подальшого інноваційного розвитку та готовності відповідати на сучасні глобалізаційні виклики. Спікер наголосив на наукових та студентських досягненнях і перспективах, адже основним гаслом діяльності кафедри публічного управління, адміністрування та права є гармонійне поєднання «публічне управління + право +бізнес = стратегічне партнерство».

Науковці провели економіко-правовий інформаційний захід «Кіберполіція гарантує», у якому взяли активну участь представники кіберполіції, студенти-першокурсники спеціальностей «Економічна кібернетика» та «Право», полтавські школярі – загалом понад 50 осіб. Про особливості боротьби з кіберзлочинами, дослідження цифрових злочинів, несанкціонованого втручання до інформаційних ресурсів розповів начальник відділу протидії кіберзлочинам в Полтавській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України полковник поліції Олександр Ведмідський.

У рамках підписаного Меморандуму про співпрацю та парнерство з Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» фахівці кіберполіції долучаються до проведення просвітницьких та науково-популярних заходів на правову тематику. Здобувачі вищої освіти університету, школярі та всі бажаючі одержали вичерпні відповіді на актуальні питання. Найактивнішою учасницею виявилась студентка Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Яна Красун, яку цікавили види шахрайства з банківськими картками та алгоритм правильних дій в ситуаціях, коли телефонують підозрілі особи.

Студенти спеціальності «Право» долучилися до проведення студентського флешмобу «Чому я обрав спеціальність: право, публічне управління, бізнес-адміністрування, економіка». У відеороликах, розміщених на Facebook-сторінці кафедри публічного управління, адміністрування та права, молодь розповідає про переваги обраної професії, сферу діяльності, у якій збираються працювати та використовуватимуть отримані знання.

Гостьову онлайн-лекцію «Муніципальне управління в республіці Польща» для студентів ННІ фінансів, економіки та менеджменту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» прочитав війт польської гміни Громадка, професор Даріуш Павліши. Навесні управлінець розповідав студентам Полтавської політехніки про муніципальне управління в Польщі та можливості для розвитку громади.

Своєрідною «фішкою» стала можливість виграти квитки до кінотеатру на перегляд фільму за власним вибором – у Instagram стартувала вікторина «Право на освіту в країнах Європейського Союзу».

Питання вікторини передбачали знання освітніх систем України та європейських держав, за перемогу боролося понад 40 учасників. Переможця визначили за допомогою Random 20 листопада о 20:00 год.

Науково-педагогічний колектив кафедри публічного управління, адміністрування та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» запрошує до науково-освітньої співпраці заклади загальної середньої освіти, професійно-технічної освіти та предстаників державних, наукових установ.

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»