2021-06-02

Волонтери політехніки подарували свято вихованцям мистецького ліцею імені Софії Русової

Студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» підготували святкову програму та влаштували благодійний концерт до Міжнародного дня захисту дітей для вихованців Полтавського мистецького ліцею імені Софії Русової.

Волонтери політехніки подарували свято вихованцям мистецького ліцею імені Софії Русової

Представники волонтерського загону та відділу культури і студентської творчості Центру по роботі зі студентами та обдарованою молоддю Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» підготували святковий подарунок з нагоди Міжнародного дня захисту дітей для вчителів та вихованців Полтавського мистецького ліцею імені Софії Русової. Студенти передали слова вітань та найщиріших побажань успіхів у навчанні, життєвої енергії та яскравих літніх канікул від ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка.

«Позаду непростий навчальний рік, наповнений карантинними буднями та різними труднощами, попереду – довгоочікувані літні канікули, коли можна набратися нових сил, відпочити та прогулятися затишними вулицями нашого міста. Тому, у перший день літа, студенти-учасники волонтерського загону Полтавської політехніки привітали ліцеїстів та подарували настрій», – прокоментували подію організатори.

Святкова програма готувалася заздалегідь, до підготовки та проведення святкового заходу, спілкування з малечею активно долучилися студенти різних структурних підрозділів університету, зокрема Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту, ННІ інформаційних технологій та робототехніки, гуманітарного факультету та факультету фізичної культури та спорту. Зустріч відбулася з урахуванням усіх карантинних обмежень, спричинених всесвітньою пандемією COVID-19, та дотриманням соціальної дистанції.

Хореографічні та вокальні номери дарували народна аматорська студія «Легенда», аматорський колектив «Оріана», студентка групи 201-ГД Марія Серба, студентка групи 101-ЕФ Валерія Туз, студентка групи 401-ГФ Анна Бойко та студентка групи 101-ЕТ Катерина Робоча.

За словами фахівця Центру студентської культури та творчості Полтавської політехніки Ярослава Передерія, діти надзвичайно тепло прийняли прихід гостей, підготовану ними святкову програму, постійно посміхалися та аплодували. На затишному внутрішньому дворику Полтавського мистецького ліцею імені Софії Русової влаштували святкову фотозону, де учасники дійства могли зробити індивідуальне, групове фото чи селфі.

Після зняття карантинних обмежень волонтери планують проводити для дітей розважальні заходи, адже діти потребують уваги, спілкування і підтримки.

Варто відзначити той факт, що волонтери університету неодноразово проводять благодійні акції, організовують концерти до різних свят, відвідують навчальні заклади для дітей з особливими освітніми потребами тощо. Зокрема, минулого року волонтери політехніки стали помічниками Святого Миколая і відвідали дитячий будинок-інтернат.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»