2022-08-14

Вступ - 2022: алгоритм дій для осіб, що мають іноземний документ про освіту

ДП «Інфоресурс» надає алгоритм дій для вступників, які здобували освіту за кордоном, заяву до обраного українського університету можна лише в паперовому вигляді безпосередньо в приймальній комісії закладу вищої освіти. Для навчання та отримання диплому вступнику необхідно пройти процедуру визнання іноземного документа про освіту в Україні.

Вступ - 2022: алгоритм дій для осіб, що мають іноземний документ про освіту

ДП  «Інфоресурс» надає алгоритм дій для вступників, які здобували освіту за кордоном. Вступаючи на основі  іноземного документа про освіту, подати заяву до обраного університету можна  лише в паперовому вигляді безпосередньо у  приймальній комісії українського  закладу вищої освіти.

Звертаємо увагу!  Для подальшого  навчання та  отримання диплому   вступнику необхідно пройти процедуру визнання іноземного документа в Україні двома способами:

  • після зарахування упродовж першого місяця навчання необхідно звернутися до закладу вищої освіти, який має прийняти рішення до початку другого семестру першого року навчання. У разі підтвердження вступнику видається свідоцтво  про визнання іноземного документа про освіту, інформація про яке вноситься у ЄДЕБО. Наголошуємо, що таке свідоцтво діє лише в тому закладі вищої освіти, який його  видав;
  • звернутися до ДП «Інформаційно – іміджевий центр» Міністерства освіти і науки України. У разі визнання документа видається свідоцтво, інформація про яке вноситься у ЄДЕБО.

Зверніть увагу! Таке свідоцтво приймається у всіх закладах вищої освіти, підприємствах,  установах, організаціях будь – якої форми власності.

Свідоцтва, видані закладом вищої освіти та Міністерством  освіти і науки України, дійсні тільки разом з оригіналом документа та діють безстроково. Перевірити достовірність свідоцтва можна на сайті.

Процедури визнання не потребують документи про освіту громадян колишнього СРСР, видані до 15 травня 1992 року, а також документи, видані за підсумками навчання до початку 1992/1993 навчального року в закладах освіти держав колишнього СРСР.

Нагадаємо, перевірити достовірність сертифіката НМТ можна на сайті ЄДЕБО.

 

Медіа – центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»