2022-08-09

Вступ-2022: основні новації вступної кампанії

Команда ДП «Інфоресурс» продовжує надавати відеороз’яснення щодо основних новацій вступної кампанії 2022. У відео розглянуті питання про мотиваційний лист, ЗНО минулих років та пошук переміщених вишів.

Вступ-2022: основні новації вступної кампанії

ДП «Інфоресурс» продовжує надавати відеороз’яснення щодо вступної кампанії 2022. Команда дала відповіді на запитання щодо основних новацій цьогорічної вступної кампанії:

На що звернути увагу, якщо ви вступаєте за результатами ЗНО минулих років, а не НМТ?

Якщо ви вступаєте не за результатами національного мультипредметного тесту, а за результатами ЗНО попередніх років, зверніть увагу, що заклади освіти можуть самостійно обирати набір предметів ЗНО для кожної спеціальності. Перед поданням заяви рекомендовано звертатися до приймальної комісії та уточнювати чіткий набір предметів ЗНО до вступу на конкретну спеціальність.

Куди додавати мотиваційний лист?

Цього року вступник до кожної заяви обов’язково подає мотиваційний лист – це інформація про сильні та слабкі сторони вступника, його досягнення, особисту зацікавленість в освітній програмі, спеціальності, закладі освіти. Мотиваційний лист заповнюється вступником безпосередньо в електронному кабінеті. Жодні скановані копії листів до заяви не додаються. Якщо правилами прийому до закладу освіти передбачено довантаження дипломів чи нагород слід надіслати цю інформацію на електронну пошту приймальної комісії обраного закладу освіти. Рекомендовано писати мотиваційний лист не в електронному кабінеті одразу, а в окремому документі, а потім скопіювати текст та вставити у віконце в заяві електронного кабінету вступника.

Як шукати в базі переміщені заклади?

Через повномасштабну війну в Україні деякі заклади знаходяться на тимчасово окупованих територіях або на лінії зіткнення. Їм довелося перенести свою діяльність в біль безпечніші регіони. Відповідно знайти в ЄДЕБО їх можна за фактичним місцем розташування.

Також для вступників доступні інші відеороз'яснення:

Нагадуємо, Команда ДП «Інфоресурс» рекомендує вступникам реєструвати електронний кабінет на власну електронну скриньку й нікому не надавати свої дані, які потрібні для створення та подальшого входу в кабінет.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»