2020-01-24

Weatherford в Україні провів рекрутингову сесію для студентів і випускників

22 січня представники Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» взяли участь у рекрутинговій сесії від компанії Weatherford Україна

Weatherford в Україні провів рекрутингову сесію для студентів і випускників

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» успішно реалізує формулу «освіта+наука+бізнес» і уже протягом декількох років співпрацює з представниками однієїю з найбільших у світі нафтосервісних компаній ТОВ «Везерфорд Україна». У рамках співробітництва представники компанії проводять мотиваційні семінари для студентів університету, беруть участь в науково-практичних конференціях та галузевих форумах. Більше того, студенти Національного університету імені Юрія Кондратюка часто проходять практику в нафтосервісній компанії, багато з них вже працюють на підприємстві та досягли неабияких успіхів.

Щоб відібрати найкращих випускників, представники Weatherford проводять рекрутингові сесії для студентів останніх курсів навчання та нещодавніх випускників вузів по всьому світу. Така практика в компанії має назву «NextGen», що успішно застосовується у більше ніж 100 країнах.

«Ідея така: від студентів різних вузів ми отримали велику кількість резюме, з яких відібрали 30 осіб. Для них ми підготували спеціальні завдання, за результатами яких відберемо кращих – тих, кого запросимо на роботу. Суть рекрутингових сесій – це створення того моменту, коли ми не тільки надаємо інформацію про компанію, але й можливість студентам зустрітися з максимальною кількістю наших співробітників. Під час таких зустрічей вони можуть поставити будь-яке питання, на яке хочуть отримати відповідь. Пізніше проводимо декілька специфічних активностей, під час яких вони мають максимально проявити себе», – пояснює директор ТОВ «Везерфорд Україна» Наталія Рудевич.

Запрошеним фахівцем стала директор Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Національного університету імені Юрія Кондратюка Ірина Черниш. Її запросили з метою отримання практичного досвіду проведення таких сесій та відповідної підготовки студентів в подальшому.

«Абсолютно усі активності відбувалися англійською мовою. Спочатку претенденти працювали над груповими завданнями, презентували свої проекти та бачення. Далі кожен із них проходив декілька етапів особистого інтерв’ю, під час яких перевірялися як знання та навички за профілем діяльності підприємства, так і спроможність працювати у команді, стресостійкість, здатність приймати рішення та брати на себе відповідальність», – коментує Ірина Черниш та додає, що остаточне рішення по претендентам буде прийнято протягом декількох тижнів.

Учасником рекрутингової сесії був один з випускників ННІ нафти і газу Національного університету імені Юрія Кондратюка. Для нього робота у всесвітньовідомій компанії «Weatherford» – це в першу чергу прогрес для особистого розвитку. «Хоч вимоги до кандидатів високі, працювати у цій компанії – мрія кожного нафтовика. Наприклад, потрібно досконало знати англійську мову. Тут лайфхак один – брати і говорити. І ще, надважливо – постійна практика з носіями мови», – поділився він.

Директор ТОВ «Везерфорд Україна» Наталія Рудевич зізнається, що компанії комфортно працювати з університетами у такому форматі: «Це дуже зручно – студенти прийшли сюди з певною метою. Я вже помітила найактивніших. Така співпраця для мене важлива, тому що я виконую місійну задачу там, де народилась і живу».

Щиро бажаємо усім претендентам успішної реалізації планів і кар’єрних успіхів!

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»