2023-01-16

Як створити кар’єрний центр: відбудеться презентація інтерактивного посібника для молодіжних працівників та освітян

Громадська організація «Центр «Розвиток КСВ» та її платформа Сareer Hub у рамках програми USAID «Мріємо та діємо» запрошує на презентацію практичного інтерактивного посібника, що допоможе освітянам, фахівцям молодіжних центрів чи громадських організацій ефективно запровадити послуги кар’єрного консультування та заходи розвитку кар’єри. Необхідна онлайн – реєстрація на подію.

Як створити кар’єрний центр: відбудеться презентація інтерактивного посібника для молодіжних працівників та освітян

Громадська організація «Центр «Розвиток КСВ» та її платформа Сareer Hub в межах програми USAID «Мріємо та діємо» запрошує на презентацію практичного інтерактивного посібника, що допоможе освітянам, фахівцям молодіжних центрів чи громадських організацій ефективно запровадити послуги кар’єрного консультування та проводити заходи розвитку кар’єри.

Онлайн-захід відбудеться 17 січня 2023 року з 16:00 до 17:00 на платформі Zoom. Партнерами події виступили Міністерство молоді та спорту України, Міністерство освіти і науки України.

За словами організаторів, з початком повномасштабної війни запровадження кар’єрних послуг стало не потребою, а гострою необхідністю, адже 2 мільйони молодих людей стали внутрішньо переміщеними особами та ще близько 2 мільйонів виїхали за кордон. Третина молоді втратила роботу і наразі має конкурувати за робочі місця із більш досвідченими фахівцями. Однак у молодіжних працівників та освітян недостатньо комплексних інструментів для роботи з молоддю.

Саме тому платформа Career Hub громадської організації «Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» в межах програми USAID «Мріємо та діємо» розробили практичний інтерактивний посібник «Як створити кар ‘єрний центр?»

Посібник має на меті допомогти освітянам, фахівцям молодіжних центрів, громадських організацій чи центрів зайнятості ефективно запровадити кар’єрні послуги. Його матеріали стануть у нагоді тим, хто планує створити центр кар’єри або надавати якісні кар’єрні послуги, зокрема для молоді.

У програмі заходу відбудеться: 

  • панельна дискусія з молоддю «Кар’єрні послуги: виклики та очікування молоді в умовах війни та після неї» під час якої студенти та студентки закладів вищої освіти і закладів професійно – технічної освіти поділяться власним баченням;
  • презентація інтерактивного посібника «Як створити кар ‘єрний центр?» та його можливостей;
  • презентація партнерського інструментарію для Центрів розвитку кар’єри проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Для кого буде корисною зустрічдля представників/ць молодіжних центрів, громадських організацій та об’єднань, які надають або прагнуть впровадити кар’єрні послуги для молоді, зокрема для центрів кар’єри / працевлаштування закладів освіти, державних центрів зайнятості, а також професійних фахівців з кар’єрного консультування.

Зареєструватися на подію можна на сайті. У відповідь на реєстрацію всі учасники/ці отримають запрошення на захід, а вже після заходу їм буде направлено посилання на посібник.

Контактна особаЮлія Лошакова – координаторка напрямку кар’єрного консультування Career Hub career@csr-ukraine.org.

Посібник розроблено експертною платформою Career Hub громадської організації «Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» у рамках програми «Мріємо та діємо» та за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Програма «Мріємо та діємо» впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

Довідково: Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проекти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Організація є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). 

Career Hub – експертна платформа Центру «Розвиток КСВ», яка об’єднує молодь, роботодавців, державні органи та освітні заклади для кар’єрного розвитку молоді – від школи до успішної реалізації у професії. Діяльність Сareer Hub підтримується програмою USAID «Мріємо та діємо», яка втілюється IREX у партнерстві з Центром «Розвиток КСВ».

Раніше триває реєстрація учасників на треніговий курс «Youth – Led Community Peacebuilding» в Республіці Польщі, набір учасників/учасниць на другу Академію інфлюенсерів Creatify, відкрито доступ до грантових програм у сфері цифрової трансформації найрізноманітніших галузей.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»