2020-06-18

Економічний розвиток держави: понад 400 молодих науковців обговорили сучасні перспективи

11 червня у Національному університеті імені Юрія Кондратюка відбулася міжнародна науково-практична Інтернет-конференція молодих учених, студентів та аспірантів «Економічний розвиток держави та її соціальна стабільність».

Економічний розвиток держави: понад 400 молодих науковців обговорили сучасні перспективи

Учасниками конференції стали представники з Хорватії, Азербайджану, Грузії, Польщі, Литви, Білорусії, Казахстану, Нігерії, Габону та інших країн світу. Загальна кількість учасників перевищує 400 осіб.

Від імені ректора Національного університету імені Юрія Кондратюка, професора Володимира Онищенка, з відкриттям конференції привітала директор Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Ірина Черниш: «Не зважаючи на ситуацію, яка зараз панує у всьому світі, під керівництвом досвідчених керівників, молоді науковці змогли провести аналіз соціально-економічної ситуації, управлінських, безпекових, правових аспектів міжнародної діяльності».

Серед університетів-партнерів і учасників конференції:

  • Азербайджанський державний економічний університет (м. Баку, Азербайджан)
  • Батумський державний університет імені Шота Руставелі (Грузія)
  • Білостоцький технологічний університет (Польща)
  • Вроцлавська політехніка (Польща)
  • Опольський політехнічний університет (Польща)
  • Університет ISMA (Латвія)
  • Університет Північ (Хорватія)
  • Університет національного та світового господарства (Болгарія)
  • Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара (Україна)
  • Донецький національний університет імені Василя Стуса (Україна)
  • Сумський державний університет (Україна)

Про вдале партнерство між закладами вищої освіти зазначив Мамедов Елшад Ягуб, д.е.н, професор Азербайджанського державного економічного університету (Азербайджан): «Хочу відзначити, що між Азербайджанським державним економічним університетом та Національним університетом імені Юрія Кондратюка дійсно склалися відносини стратегічного партнерства. Сподіваємося, що після закінчення карантину, делегація науково-педагогічних працівників вашого університету відвідає Баку. Науковці університетів обов’язково повинні продовжувати конструктивне, взаємовигідне співробітництво. Ми вдячні вам за регулярні, разом із тим високоякісні наукові події».

Представники університету ISMA (Латвія) – ректор університету, професор Денис Дьякон д.е.н., професор Вікторія Рященко та професор, радник ректора Іварс Лінде подякували за партнерство і високо оцінили те, що до роботи конференції залучені і мотивовані саме молоді науковці.

Майя Чечелашвілі, д.е.н., професор Грузинського державного технічного університету, (м. Тбілісі, Грузія), керівник магістерської програми «Бізнес адміністрування» привітала учасників конференції та презентувала доповідь на тему «Ощадне виробництво як механізм скорочення витрат».

До роботи конференції також долучився к.е.н., доцент, заступник декана з науково-інноваційно роботи Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Володимир Пуртов, який побажав учасникам конференції плідної дискусії, дієвих результатів, змістовності в науковому пошуку відповідей з економічних теорій та практик.

Завершив вітальну частину д.е.н., завідувач кафедри економіки, доцент Університету «Північ», (Хорватія) Анте Рончевич, який подякував ректору Національного університету імені Юрія Кондратюка, професору Володимиру Онищенку за організацію заходу, та пригадав свій візит до нашого університету.

Результати наукових досліджень на міжнародній конференції презентували також науково-педагогічні працівники та аспіранти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Серед доповідачів к.т.н, доцент, голова ради молодих учених Ксенія Чичуліна, старший викладач, незалежний директор наглядової ради АТ «Полтава-банк» Володимир Щербаков, к.е.н., доцент кафедри менеджменту і логістики Ірина Амєліна, к.е.н., доцент кафедри публічного управління, адміністрування та права Алла Глєбова, PhD- студентки Катерина Челембієнко, Анна Черв’як, Міла Козик та інші.

Науковці працювали у шести секціях:

  • Секція 1 – Управління соціально-економічними процесами в умовах європейської інтеграції: підприємство, регіон, держава.
  • Секція 2 – Фінансова стабільність національної економіки: проблеми та перспективи.
  • Секція 3 – Міжнародна економічна діяльність України: сучасний стан і перспективи розвитку.
  • Секція 4 – Перспективи соціально-економічного розвитку країни у контексті регіональної інтеграції.
  • Секція 5 – Сучасне управління бізнес-процесами.
  • Секція 6 – Підприємництво як основа економічного і соціального розвитку: концепції, моделі, стратегії.

«На конференцію надійшло близько 250-ти тез доповідей. Надзвичайно важливі проблеми соціально-економічної ситуації вже представили у збірнику тез, який скоро буде готовий до випуску», – підсумувала директор ННІ фінансів, економіки та менеджменту Ірина Черниш.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»