2024-06-05

Юні дослідники опанували навички написання наукових робіт на базі Полтавської політехніки

Науковиця факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки Людмила Чередник провела майстер-клас для учнів Ліцею № 33 Полтавської міської ради. Майбутні дослідники опановували навички написання наукових робіт, обговорили загальні правила щодо їхнього оформлення та отримали низку практичних рекомендацій як уникнути найпоширеніших помилок.

Юні дослідники опанували навички написання наукових робіт на базі Полтавської політехніки

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»    науково-педагогічні працівники різних структурних підрозділів університету підтримують активну взаємодію з учнями ліцеїв, гімназій, закладів загальної середньої освіти міста Полтави, проводячи для цілеспрямованої учнівської молоді низку майстер-класів, науково-освітніх івентів, інтелектуальних активностей.

5 червня на базі факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки у рамках підписаної угоди про науково-освітню співпрацю з освітянами Полтавської громади відбувся майстер -клас з написання наукових робіт, активними учасниками якого стали школярі 7-10 класів Ліцею № 33 Полтавської міської ради.

У захоплюючій мандрівці до світу наукових досліджень генерацію майбутніх науковців, які роблять впевнені кроки на шляху особистісного становлення, супроводжувала кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри українознавства, культури та документознавства Полтавської політехніки Людмила Чередник.

Під час спілкування учні ознайомилися з вимогами до написання наукових робіт з української мови та літератури, розглянули особливості їхньої структури та методів дослідження, дізналися загальні правила щодо оформлення.

Лекторка на конкретних прикладах продемонструвала присутнім варіанти постерів, а школярі отримали практичні рекомендації щодо їхнього створення.

Для учасників майстер-класу провели кампус -тур інноваційними лабораторіями, науково-освітніми та спортивними локаціями університету. Майбутні науковці та їхні наставники з величезним захватом ознайомилися з історією становлення та динамічного розвитку Національного університету імені Юрія Кондратюка, відвідавши оновлену експозицію інтерактивного Музею науки Національного центру «Мала академія наук України», що успішно функціонує у стінах багатопрофільного класичного університету.

Після завершення заходу учні Ліцею № 33 Полтавської міської ради поділилися отриманими враженнями та висловили слова щирої вдячності адміністрації та викладачам Полтавської політехніки за захоплюючу мандрівку світом широких освітніх можливостей.

Нагадаємо, нещодавно під час роботи мовного табору «Poltava Polytechnic Summer Language Camp» школярі вдосконалили мовні навички на базі політехніки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»