2024-06-06

«Poltava Polytechnic Summer Language Camp»: школярі вдосконалили мовні навички на базі політехніки

Учні 9-10 класів закладів загальної середньої освіти міста Полтави у рамках мовного табору «Poltava Polytechnic Summer Language Camp» відвідали заняття та майстер-класи від досвідчених викладачів факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

«Poltava Polytechnic Summer Language Camp»: школярі вдосконалили мовні навички на базі політехніки

Вже традиційно влітку на базі кафедри загального мовознавства та іноземних мов факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» розпочав роботу мовний табір «Poltava Polytechnic Summer Language Camp», активними учасниками якого стали учні 9-10 класів закладів загальної середньої освіти міста Полтави.

Відповідно до укладених угод про науково-освітню співпрацю між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та закладами загальної середньої освіти Полтавської області, а також з метою розвитку лінгвістичних здібностей обдарованої учнівської молоді, поглиблення знань і практичних умінь учасників освітнього процесу з англійської мови щорічно проводяться науково-освітні, просвітницькі та інтелектуальні активності, які мотивують юнаків та дівчат активніше опановувати іноземні мови, прокачувати мовні навички та ставати частиною європейського мовного простору.

У період з 4 по 6 червня 2024 року учасники мовного табору «Poltava Polytechnic Summer Language Camp» відвідали низку навчальних занять та майстер-класів, детальніше дізналися про багатовекторну діяльність одного з найкращих багатопрофільних класичних університетів країни та змістовно провели власне дозвілля під час літніх канікул.

Для майбутніх випускників участь у роботі мовного табору – це унікальна можливість ознайомитися з преставленими престижними спеціальностями, відмінною матеріально-технічною базою Полтавської політехніки та остаточно визначитися з вибором омріяного фаху.

Кемперами мовного табору «Poltava Polytechnic Summer Language Camp» стали понад 50 учнів закладів освіти міста Полтави – учні Комунального закладу «Полтавський міський багатопрофільний ліцей № 1 ім. І. П. Котляревського Полтавської міської ради Полтавської області, Наукового ліцею №3 Полтавської міської ради, Комунального закладу «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 Полтавської міської ради Полтавської області» та комунального закладу «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №26 Полтавської міської ради Полтавської області».

Варто відзначити, що до проведення занять та майстер-класів долучилися науково-педагогічні працівники кафедри загального мовознавства та іноземних мов та студенти спеціальності 014 Середня освіта (англійська мова і друга іноземна мова) факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», які надавали школярам усю необхідну консультативну та методичну допомогу.

Упродовж кількох насичених інтелектуальними та науковими активностями днів студенти та учні удосконалювали навички володіння англійською мовою, адже навчальні заняття проходили у цікавому ігровому форматі, а вивчення певної лінгвістичної тематики чи граматичних конструкцій супроводжувалося нестандартними завданнями.

Слухачі весело та з користю проводили час: знайомилися, розповідали про власні захоплення, паралельно удосконалюючи мовні навички.

Зокрема, школярі відвідали надсучасні лабораторії університету, Центри з вивчення іноземних мов, екстрим-екскурсію до VR-лабораторії та 3D-кінотеатр, на інноваційній Алеї DTEK покаталися на електросамокатах і гіроскутерах, відвідали Студентський хаб та надихнулися прекрасним під час відвідин виставки «Натхненний політ» у Центрі сучасного мистецтва Полтавської політехніки.

Фінальний день проходив у форматі «farewell party» - школярі відвідали Пункт незламності Полтавської політехніки (Студентський хаб), де студенти спеціальності 014 Середня освіта (англійська мова і друга іноземна мова) в ігровій формі вдосконалювали знання запрошених школярів з англійської мови та пригощали їх чаєм зі смаколиками під час сoffee-break

Майбутні викладачі іноземних мов поділилися враженнями від навчання в багатопрофільному класичному університеті, розповіли про суттєві переваги володіння іноземними мовами та запросили майбутніх вступників долучитися до дружньої студентської родини Полтавської політехніки.

Учасники мовного табору «Poltava Politechnic Summer Language Camp» отримали сертифікати, які вручили декан факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева та завідувачка кафедри загального мовознавства та іноземних мов, кандидатка філологічних наук, доцентка Алла Болотнікова.

Нещодавно ліцеїсти відзначили Дні науки -2024 науково-освітніми та просвітницькими івентами з Полтавською політехнікою, школярі відвідали майстер-клас з синхронного перекладу та протягом тижня подорожували світом професій у Полтавській політехніці.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»