2024-05-27

Дні науки -2024: ліцеїсти відзначили науково-освітніми та просвітницькими івентами з Полтавською політехнікою

У рамках Днів науки учні Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П.Котляревського відвідали інноваційні, науково-освітні локації Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Ліцеїсти вдосконалили навички написання дослідницьких робіт, підготовки мотиваційних листів, прокачали мовні навички. а майбутні випускники випробували знання під час проходження демоверсії НМТ.

Дні науки -2024: ліцеїсти відзначили науково-освітніми та просвітницькими івентами з Полтавською політехнікою

У рамках відзначення Днів науки до багатопрофільного класичного Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з освітнім візитом завітали учні 9-11-х класів Комунального закладу «Полтавський міський багатопрофільний ліцей №1 імені І.П.Котляревського Полтавської міської ради Полтавської області».

Ліцеїсти детально ознайомилися з найсучаснішими інноваційними лабораторіями, відвідали майстер - класи від досвідчених викладачів Полтавської політехніки та побували на оновленій експозиції інтерактивного Музею науки НЦ «Мала академія наук України» у Полтавській політехніці.

У період з 20 по 24 травня школярі відвідали нестандартні навчальні заняття, майстер-класи з підготовки та написання науково-дослідницьких робіт та мотиваційних листів, які провели науково-педагогічні працівники університету, поглибили практичні навички володіння англійською мовою, дізналися про широкий спектр високотехнологічних та гуманітарних можливостей багатопрофільного класичного університету. Молоді люди цікавилися найрізноманітнішими сферами практичної підготовки – від філології, психології, перекладу, образотворчого мистецтва до фінансів, інформаційних технологій, робототехніки, фізичної культури та спорту тощо.

Учасників науково-освітніх та просвітницьких івентів привітали керівниця Центру по роботі з обдарованою молоддю Ольга Сень та завідувачка підготовчого відділення Центру по роботі з обдарованою молоддю Полтавської політехніки Світлана Ревенко, які розповіли про найрізноманітніші напрямки підготовки майбутніх професіоналів за понад 100 освітніми програмами у одному з найкращих класичних університетів країни.

Корисними лайфхаками по написанню науково-дослідницьких робіт та підготовці мотиваційного листа з учнями поділилися кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри українознавства, культури та документознавства Людмила Чередник та заступниця декана факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри українознавства, культури та документознавства Ірина Денисовець.

У рамках проведених деканом факультету філології, психології та педагогіки, кандидаткою педагогічних наук, доценткою Анною Агейчевою та старшою викладачкою кафедри загального мовознавства та іноземних мов Юлією Гунченко майстер-класів ліцеїсти прокачали власні мовні навички та попрактикувалися у володінні англійською мовою.

Також школярі Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П.Котляревського потренували логічне мислення та попрацювали над вирішенням нестандартних завдань, ставши учасниками математичного квесту «QRкод». Маршрути команд та низку квестових завдань розробили науково-педагогічні працівники кафедри вищої і прикладної математики Полтавської політехніки на чолі з завідувачкою кафедри вищої і прикладної математики, кандидаткою фізико-математичних наук, доценткою Наталією Ічанською. Учні з особливим інтересом познайомилися з інноваційними локаціями багатопрофільного класичного університету та активно прокачували математичну ерудицію.

Учні 11-х класів ліцею мали унікальну можливість випробувати власні знання з чотирьох навчальних дисциплін під час проходження демоверсії національного мультипредметного тесту (НМТ) у стінах політехніки.

Упродовж насиченого тижня ліцеїсти відвідали низку інноваційних локацій, побували в інтерактивному Музеї науки НЦ «МАН України» у Полтавській політехніці, де з експонатами можна легко взаємодіяти, досліджувати та аналізувати причини і природу природних явищ, фізичних, хімічних процесів, зануритися в історію високотехнологічних винаходів людства.

Захоплюючу мандрівку науковим світом разом з допитливою учнівською молоддю здійснювали досвідчені інтерпретатори, які привідкрили завісу таємниць наукового пізнання та позитивно мотивували юнаків і дівчат до самостійного опанування різних галузей, вивчення точних і природничих наук.

Нагадаємо, нещодавно школярі яскраво відзначили День науки з Полтавською політехнікою, а Полтавська політехніка провела День відкритих дверей Digital Fest 2024 і запустила сторінку з питань вступу.

Раніше ліцеїсти відвідали майстер-клас з синхронного перекладу та протягом тижня подорожували світом професій у Полтавській політехніці.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»