2024-10-23

За період своєї діяльності Музей науки прийняв понад 10 тисяч відвідувачів

За період роботи Музею науки Національного центру «Мала академія наук України» в Полтавській політехніці понад 10 тисяч відвідувачів переглянули інтерактивну експозицію музею. Найпопулярніша серед полтавців та гостей міста інноваційна локація продовжує приємно вражати взаємодією з науковими явищами, відкриттями і винаходами людства у форматі світових наукових центрів.

За період  своєї діяльності  Музей науки прийняв понад 10 тисяч відвідувачів

Перший в Полтаві інтерактивний Музей науки Національного центру «Мала академія наук України» в Полтавській політехніці продовжує впевнено тримати позиції найвідвідуванішої науково-освітньої локації серед учнівської та студентської молоді та мешканців Полтавщини різних вікових груп і категорій. Вже понад 10 тисяч відвідувачів переглянули інтерактивну експозицію, провели наукові вихідні та поділилися отриманими позитивними враженнями у спілкуванні з рідними, друзями.

Музей науки - унікальна локація, яка сприяє популяризації науки та наукового пізнання серед сучасної учнівської та студентської молоді. Представлені досвідченими інтерпретаторами експонати розкривають перед молодшими школярами складні явища та поняття з різних розділів науки, пробуджуючи пізнавальний інтерес до прикладної діяльності.

Потрапляючи в інноваційний простір, юні відвідувачі на певний час забувають про ґаджети і соцмережі, у невимушеній атмосфері заглиблюються у вивчення фізичних, хімічних явищ, ознайомлюються з прогресивними технологіями, інтегруються у світ сучасної науки.

Завдяки тісній взаємодії з інтерактивними експонатами Музею науки НЦ «Мала академія наук України» в Полтавській політехніці відвідувачі в ігровому форматі відкривають для себе основні принципи та закони природи. Школярі, не приховуючи позитивних емоцій, переглядають представлені експонати, знайомляться з ними, намагаються випробувати.

Інтерактивна експозиція Музею науки привертає до себе увагу й дорослих відвідувачів, які з перших хвилин перебування в інноваційному просторі зі щирим захопленням поринають в незвичний світ науки. Про це свідчать величезна кількість відвідувачів за відносно короткий період роботи Музею науки, чимало схвальних емоційних записів у книзі відгуків та яскраві світлини на персональних сторінках у соціальних мережах.

Для майбутніх випускників закладів загальної середньої освіти та студентів університету і фахових коледжів Музей науки виступає унікальним освітнім майданчиком для практичного знайомства з новинками технічного прогресу та сучасними високотехнологічними спеціальностями.

Візити до найпопулярнішої науково-освітньої локації надають сучасній молоді широкі перспективи для подальшої участі в науково-практичних конференціях, майстер-класах, змістовних івентах, можливості особисто протестувати обладнання відомих світових брендів, запозичити кращий науковий досвід.

Людям поважного віку Музей науки допомагає не відставати від молодого покоління, через практичні досліди пригадати давно вивчений теоретичний матеріал, знайти цікаве наукове пояснення звичним повсякденним речам і, взагалі, бути в тренді розвитку сучасних технологій.

Музей науки Національного центру «Мала академія наук України» у Полтавській політехніці – унікальна науково-освітня локація, яка допомагає маленьким відвідувачам сформувати перші уявлення про світ науки, спонукає школярів до поглибленого вивчення окремих предметів та популяризує високотехнологічні спеціальності, а дорослих мотивує пригадати шкільні й університетські роки.

Проєкт реалізовано у співпраці з Національним центром «Мала академія наук України», першим державним «Музеєм науки» МАН України, Комунальним закладом Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді» і Startup-школою Полтавської політехніки

Вхід до музею – вільний, але за попередньою реєстрацією.

Контакти: +38(050) 912 38 53 – Наталія Володимирівна Орловська.

Нагадаємо, школярі та студенти розпочали навчальний рік разом з Музеєм науки НЦ «Мала академія наук України» у Полтавській політехніці.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»