2024-09-27

Школярі та студенти розпочали навчальний рік разом з Музеєм науки НЦ «Мала академія наук України» у Полтавській політехніці

З початком нового навчального року на інноваційних інтерактивних локаціях Музею науки НЦ «Мала академія наук України» в Полтавській політехніці панує неймовірна атмосфера – школярі та студенти активно досліджують світ наукових відкриттів та глобальних винаходів людства, поглиблюючи набуті знання та здобуваючи корисні практичні навички.

Школярі та студенти розпочали навчальний рік разом з Музеєм науки НЦ «Мала академія наук України» у Полтавській політехніці

Єдиний в Полтавському регіоні інтерактивний Музей науки Національного центру «Мала академія наук України» в Полтавській політехніці з моменту відкриття  не припиняє своєї роботи. Ознайомитися з найпопулярнішою та найцікавішою науково- освітньою локацією серед полтавців вже встигли понад 9 тисяч відвідувачів з Полтавської та сусідніх областей.

З початком нового 2024/2025 навчального року кількість бажаючих поринути у дивовижний світ наукових експериментів та випробувань лише зросла. Для більшості громадян України новий навчальний рік став святом, що символізував новий етап у житті юних українців та українок, виражаючи сподівання і нестримну жагу до підкорення нових сходинок дорослого життя.

Через повномасштабне вторгнення та російську військову агресію умови провадження освітнього процесу кардинально змінилися, нині процес надання освітніх послуг безпосередньо залежить від безпекової ситуації в регіоні, де навчаються школярі та студентська молодь. Тому надзвичайно важливо в цей тривожний час створювати дітям можливості для повноцінного навчання, зберігаючи багаторічні освітні традиції та доповнюючи змістовним відпочинком.

Саме такою інноваційною освітньою локацією, що поєднує процес наукового пізнання і корисного дозвілля,  став Музей науки Національного центру «Мала академія наук України» в Полтавській політехніці. З моменту свого відкриття Музей науки успішно популяризує серед сучасної молоді та дорослих відвідувачів низку високотехнологічних професій та спеціальностей, сприяючи вивченню на значно вищому рівні математики, фізики, хімії, біології. За словами досвідчених інтерпретаторів музею, наука – це не про складні формули та правила, а про дивовижні відкриття та експерименти, що запалюють вогники цікавості у серцях відвідувачів усіх вікових категорій.

Після активного відпочинку протягом літніх канікул у Музеї науки НЦ «Мала академія наук України» в Полтавській політехніці школярі та студенти в невимушеній атмосфері через цікаві досліди та експерименти поступово занурюються у світ науки та здобуття нових знань. Вивчення складних понять через особисту взаємодію з інтерактивними експонатами пробуджує пізнавальний інтерес у відвідувачів, спонукаючи до поглибленого вивчення циклу точних і природничих наук.

Допитливі школярі мають унікальну можливість дізнатися чимало нового, маленькі відвідувачі залюбки роблять перші кроки у світі науки, студенти поглиблюють знання про технологічні досягнення людства, а дорослі з подивом відкривають для себе наукове пояснення повсякденним побутовим речам.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» як багатопрофільний класичний університет європейського рівня створює комфортні умови для формування та розвитку освіченої, амбітної, вмотивованої молоді, майбутньої інтелектуальної еліти української держави.

Проєкт реалізовано у співпраці з Національним центром «Мала академія наук України» – Центр наукової освіти під егідою ЮНЕСКО, першим державним «Музеєм науки» МАН України, Комунальним закладом Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді» і Startup-школою Полтавської політехніки.

Нагадаємо, Музей науки запрошує відвідувачів змістовно провести дозвілля та зміцнити ментальне здоров’я з використанням настільних ігор.

Нещодавно Полтавська політехніка розвиває міжнародне співробітництво з Європейським відділенням SPE, а заступник голови Комітету з Національної премії України імені Бориса Патона, заступник голови Наглядової ради Вадим Стогній ознайомився з матеріально-технічною базою університету

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»