2024-07-12

У період літніх канікул Музей науки продовжує дивувати відвідувачів взаємодією з інтерактивними експонатами та світом винаходів людства

Триває період літніх канікул та яскравого змістовного відпочинку для школярів – Музей науки Національного центру «Мала академія наук України» в Полтавській політехніці впевнено тримає позиції найвідвідуванішої інтерактивної локації Полтавського регіону. Світ науки став цікавим не лише для малечі та школярів, відвідувачі будь-яких вікових категорій можуть зануритися в атмосферу унікального простору та провести змістовне дозвілля.

У період літніх канікул Музей науки продовжує дивувати відвідувачів взаємодією з інтерактивними експонатами та світом винаходів людства

Відзначимо, що за період діяльності інноваційний простір Музею науки Національного центру «Мала академія наук України» в Полтавській політехніці з оновленими інтерактивними експозиціями перетворився на потужний масштабний майданчик, де спілкування з наукою стає захопливою пригодою у дружньому колі родини, друзів, однодумців.

До інноваційного простору можна приходити з дітками будь-якого віку – експонати абсолютно безпечні та пробуджують цікавість і бажання з ними повзаємодіяти. Відвідувачі старшого віку також зможуть знайти тут чимало цікавого для себе. За словами досвідчених інтерпретаторів, це чудова нагода для батьків під час шкільних канікул відволікти увагу дітей від гаджетів та перегляду шоу аби змістовно й весело разом провести вільний час.

Можливістю відкрити для себе світ науки та сучасних технологій протягом липня вже встигли скористатися мешканці обласного центру та Полтавської громади, учасники молодіжного кемпу «Літо з Полтавською політехнікою», вихованці спортивно-танцювального клубу «Акцент» Полтавського Палацу дитячої та юнацької творчості, Центру позашкільної освіти Миргородської міської ради, дитячого клубу «Вітамінчик», студії сучасного розвитку Puzzle, культурно-мистецького центру «Арт-Галактика», учні міжнародної дитячої школи «Юний європеєць», освітнього центру «Cloud» міста Полтави, навчально-виховного комплексу «Вітрила надії», приватного закладу «Полтавський ліцей «Паросток», мовної школи «My school» та дитячої групи БО «Благодійний Фонд «Карітас Полтава».

Креативні та доброзичливі інтерпретатори музею з радістю знайомили кожну групу відвідувачів з інтерактивними експонатами, навчали взаємодіяти з ними та відкривати нові горизонти знань. В інноваційному просторі відвідувачі музею виступали не пасивними спостерігачами, а перетворювалися на активних учасників наукових експериментів.

Всі експонати розподілені по певним зонам та в цікавій формі демонструють закони фізики, математики, біології тощо. Ви зможете більше дізнатись про нафтогазовий комплекс та особливості видобутку вуглеводнів, проекспериментувати зі звуком та особисто довести його поширення як механічної хвилі, виявити причину виникнення оптичних ілюзій, а ще ознайомитися з такими новинками технічного прогресу як 3-D принтер, система віртуальної реальності та інноваційна система нового покоління – BigTab. Всі бажаючі можуть випробувати свої сили в керуванні точними моделями баштового крана та екскаватора, а на прикладі експонату «роборука» ознайомитися з існуванням сплавів, яким притаманна унікальна властивість – пам'ять форми.

Незвична наукова мандрівка не може обійтися без див – таємничої темної кімнати Музею науки з її науковими скарбами. Голограма, зір у монохромному світлі, камера обскура, скринька ілюзіоніста - експонати, що яскраво демонструють відвідувачам фізичні явища з розділу «оптика». Малеча завжди в захваті від цих експонатів, адже діти особисто можуть творити наукові дива.

Музей науки Національного центру «Мала академія наук України» в Полтавській політехніці гостинно запрошує всіх бажаючих не пропустити унікальну можливість поглибити власні знання про науку, змістовно та весело організувати дозвілля в колі родини та друзів.

Проєкт реалізовано у співпраці з Національним центром «Мала академія наук України» – Центр наукової освіти під егідою ЮНЕСКО, першим державним «Музеєм науки» МАН України, Комунальним закладом Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді» і Startup-школою Полтавської політехніки.

Нагадаємо, нещодавно на базі Музею науки НЦ «МАН України» Полтавської політехніки обговорили ефективні інструменти інтелектуального розвитку сучасних школярів, а за період роботи Музей науки вже прийняв понад 7000 відвідувачів, ставши найпопулярнішою локацією Полтави.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»