2024-06-15

За період роботи Музей науки вже прийняв понад 7000 відвідувачів, ставши найпопулярнішою локацією Полтави

Перший у Полтаві інтерактивний Музей науки Національного центру «Мала академія наук України» в Полтавській політехніці став найпопулярнішою для школярів та їхніх родин інноваційною локацією, що поєднує взаємодію з науковими явищами, інтелектуальні активності та змістовне дозвілля у форматі світових наукових центрів. За півроку роботи Музей науки вже прийняв понад 7000 відвідувачів.

За період роботи Музей науки вже прийняв понад 7000 відвідувачів, ставши найпопулярнішою локацією Полтави

Школярі закладів загальної середньої освіти завершили непростий навчальний рік в умовах воєнного стану. Рік, наповнений повітряними тривогами, уроками в укриттях, вимушеним дистанційним навчанням. Попереду майбутніх вступників чекають випробування, вступна кампанія, а молодших школярів – змістовне дозвілля та відмінно організований відпочинок.

Нагадаємо, чудовою освітньою локацією, що поєднує в собі реальні знання, розваги та відпочинок для мешканців та гостей Полтавської міської територіальної громади, став інтерактивний Музей науки Національного центру «Мала академія наук України» в Полтавській політехніці.

Лише півроку тому Музей науки розпочав свою діяльність на базі багатопрофільного класичного університету, а вже понад 7 тисяч відвідувачів оглянули інтерактивну експозицію, отримавши нові знання, широкий спектр позитивних емоцій та реальні уявлення про найсучасніші спеціальності.

Музей науки Національного центру «Мала академія наук України» в Полтавській політехніці – унікальна локація для популяризації інтерактивних занять наукою та сімейного дозвілля у форматі світових наукових центрів. Упродовж літніх канікул у його стінах можна продовжити традицію проведення різноманітних науково-освітніх івентів, коли активна молодь за допомогою інтерактивних експонатів в ігровому форматі знайомиться зі складними фізичними явищами. Нагадаємо, раніше полтавські школярі відвідали науковий вікенд у Музеї науки Полтавської політехніки.

Інноваційний науково-освітній простір став масштабним майданчиком для проведення дозвілля вихованців пришкільних таборів. Музей науки – це доступність і безбар'єрність простору, інтерактивна експозиція, професійні інтерпретатори, невимушена атмосфера спілкування, що сприятимуть насиченому відпочинку школярів молодших та старших класів, стимулювання їхнього інтересу до освітньої діяльності та знайомству зі світом наукових відкриттів.

Літні канікули щойно розпочалися, а Музей науки вже встигли відвідати організовані групи дітей з різних куточків Полтавської області, зокрема в інноваційній освітній локації Полтавської політехніки вже побували юні дослідники Великих Будищ, Абазівки, Чутового, Лубен, Градизька, Нехворощі і, навіть, завітали учні із сусіднього Харкова та Дніпропетровської області.

Юні відвідувачі були в повному захваті від інтерактивної експозиції, взаємодіяли з музейними експонатами та постили яскраві світлини у соціальних мережах.

Відзначимо, навіть маленькі відвідувачі можуть зробити тут свої перші кроки на непростому шляху наукового пізнання, а старші школярі, взаємодіючи з експонатами, остаточно визначитися з поглибленим вивченням тієї чи іншої навчальної дисципліни.

Увагу майбутніх випускників також привертають експонати та комп’ютерні програми, створені й розроблені студентами і науковцями Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Вони наочно спостерігають успішні результати професійної підготовки майбутніх фахівців, що спонукають до поглибленого ознайомлення з сучасними спеціальностями, представленими в університеті.

А такі новинки технічного прогресу, як 3-D принтер, система віртуальної реальності, BigTab не лише викликають особливу увагу майбутніх абітурієнтів, молоді люди активно цікавляться інноваційними лабораторіями та сучасною матеріально-технічною базою Полтавської політехніки, високотехнологічними професіями та можливістю подальшого навчання за обраним фахом.

Музей науки Національного центру «Мала академія наук України» в Полтавській політехніці допоможе урізноманітнити літній відпочинок, забезпечить оптимальне поєднання розваг та корисних активностей, сприяючи розвитку науково-освітнього потенціалу та творчої уяви учнівської молоді. Дсвідчені інтерпретатори гарантують безліч яскравих емоцій, позитивних вражень, незабутніх моментів та силу-силенну цікавих світлин.

Нагадаємо, проєкт реалізовано у співпраці з Національним центром «Мала академія наук», першим державним «Музеєм науки» МАН України, Комунальним закладом Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді» і Startup-школою Полтавської політехніки.

Нещодавно у рамках «Літньої математичної школи» учні потренувалися у вирішенні логічних задач, а юні дослідники опанували навички написання наукових робіт на базі Полтавської політехніки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»