2023-12-27

Полтавські школярі відвідали науковий вікенд у Музеї науки Полтавської політехніки

У Музеї науки Полтавської політехніки відбувся науковий вікенд. Під час цікавого дозвілля учні Полтавської загальноосвітньої школи № 29 дізналися про цікаві фізичні явища у повсякденному житті, а також попрактикувалися у створенні власних моделей роботів.

Полтавські школярі відвідали науковий вікенд у Музеї науки Полтавської політехніки

23 грудня в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у Музеї науки відбувся науковий вікенд. Учасниками незвичайного івенту стали учні 10 класу Полтавської загальноосвітньої школи № 29.

Модерувала захід директорка Центру по роботі зі студентами та обдарованою молоддю Полтавської політехніки Ольга Сень, яка привітала школярів у Музеї науки найкращого закладу вищої освіти Полтавської області.

«Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» не словом, а ділом переконує освітянську громаду в тому, що наш університет є дієвим, багатопрофільним, класичним закладом вищої освіти, який дає здобувачам освіти ґрунтовні знання та високі перспективи в майбутньому.

Музей науки – це інтерактивний музей, в якому кожен з вас може доторкнутися до експонатів, проводити досліди, пізнавати навколишній світ. Особисто президент Малої академії наук Станіслав Довгий прибув на його відкриття під час святкування 205-річчя започаткування освітніх традицій університету.

І сьогодні тут проходить науковий вікенд. Свій вихідний день ми проводимо з користю й ще раз переконуємося, що процес пізнання є цікавим», – зазначила Ольга Сень.

Темою заходу стали цікаві фізичні явища у повсякденному житті. Інтерпретатор Музею науки Полтавської політехніки, доктор філософії, доцент кафедри хімії та фізики Дмитро Усенко розповів молоді про різноманітні цікаві явища та пояснив принцип їх роботи на прикладі експонатів виставки, представлених в музеї.

Кандидат технічних наук, доцент кафедри автоматики, електроніки та телекомунікацій, інтерпретатор музею Богдан Боряк ознайомив присутніх з історією та сьогоденням робототехніки та провів для відвідувачів практикум у створенні власних моделей роботів. Школярі мали змогу закріпити нові знання під час тематичного квізу.

Наостанок інтерпретатори і науковці провели для старшокласників екскурсію Музеєм науки. Школярі детальніше ознайомилися з пересувною експозицією київського «Музею науки» МАН України та інтерактивними експонатами Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Нагадаємо, у Полтавській політехніці відкрився перший у Полтавській області інтерактивний Музей науки МАН України.

Нещодавно на базі Полтавської політехніки урочисто відбувся перший етап Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН України: оприлюднені імена переможців, науковці політехніки і полтавські педагоги отримали відзнаки за виховання інтелектуально обдарованої молоді, ректор Полтавської політехніки ініціював благодійний проєкт: діти ВПО отримали планшети для навчання.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»