2021-12-13

«Жіночий батальйон-2021»: студентки політехніки продемонстрували високі досягнення у чотирьох дисциплінах

11 грудня студентки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» взяли участь у щорічному обласному військово – патріотичному проєкті «Жіночий батальйон». Дівчата злагоджено працювали на локаціях, продемонстрували високі досягнення у чотирьох дисциплінах та стали найкращими у стрільбі лежачи та з коліна.

«Жіночий батальйон-2021»: студентки політехніки продемонстрували високі досягнення у чотирьох дисциплінах

11 грудня на базі військової частини десантно-штурмових військ в селі Терентіївка Полтавської області відбувся обласний військово-патріотичний проєкт «Жіночий батальйон-2021», участь у якому взяло понад 100 представниць закладів вищої освіти, громадських молодіжних організацій та об’єднаних територіальних громад Полтавщини віком від 14 до 35 років. Упродовж дня 9 команд відпрацьовували тактичні прийоми, опановували тактичну медицину та проходили військовий вишкіл. У рамках проєкту також провели заняття з тактики підрозділів десантно-штурмових військ, основ виживання у зимовий період, індивідуальної підготовки стрільців, повітряно-десантної підготовки, тактичної медицини, вогневої підготовки.

За словами начальниці Управління молоді та спорту Полтавської обласної державної адміністрації Марини Трохименко, подібні заходи активно сприяють розвитку національно-патріотичного виховання на Полтавщині.

«Нещодавно провели «Заграву», де власні уміння випробовували чоловіки, задля дотримання гендерної рівності вирішили відродити «Жіночий батальйон», де в тактичній підготовці та знаннях можуть позмагатися і дівчата. Отримані знання, уміння та практичні навички неодмінно стануть їм в нагоді при проходженні різних навчальних і тренувальних випробувань», – наголосила очільниця Управління молоді та спорту Полтавської ОДА.

«Проєкт заснований 2014 року та має на меті показати військові спеціальності для жіноцтва. Учасниці ознайомляться зі специфікою військових професій, а саме десантно-штурмових військ, їхнього озброєння, побуту, правил та заходів безпеки. Команди отримують рейдові завдання: по легенді підрозділ десантується, отримує спорядження в вантажних контейнерах, йде на розвідку за прокладеним маршрутом і відпрацьовує тактичні дії під час знешкодження противника», – пояснив керівник Полтавської обласної дитячої громадської організації «Військово-спортивний центр «Воїн» Олег Бариш.

Організатори заходу облаштували 8 навчальних локацій з завданнями за напрямами «Дії підрозділу під час рейду», «Тактика підрозділів десантно-штурмових військ», «Основи виживання у зимовий період», «Індивідуальна підготовка стрільця», «Тактична медицина» та «Повітряно-десантна підготовка». Дівчата також відпрацьовували прийоми посадки до літального апарату МІ-8, проходили тренування на смузі перешкод парашутиста, тренували гомілкостоп.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» представляла найбільша за кількістю учасниць команда з 16 дівчат. Учасниці заздалегідь старанно готувалися до змагань такого рівня та продемонстрували високі досягнення у чотирьох дисциплінах:

  • «Дії підрозділу під час рейду»;

  • «Тактика дій підрозділів десантно-штурмових військ»;

  • «Тактична медицина»;

  • «Повітряно-десантна підготовка».

За високі показники у стрільбі лежачі та з коліна індивідуальні нагороди отримали:

  • І місце – студентки Полтавської політехніки Валерія Іванова та Діана Рева;
  • ІІ місце – студентка Полтавської політехніки Марія Зайцева;
  • ІІІ місце – студентка Полтавської політехніки Юлія Корнієнко.

Переможців визначили у понад двадцяти номінаціях. Усі учасники отримали грамоти, сертифікати та пам’ятні призи від організаторів проєкту.

Нещодавно студенти Полтавської політехніки перемогли на Чемпіонаті світу з таїландського боксу.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»