Дизайн середовища

Курс вибіркової дисципліни «Дизайн середовища» передбачає розвиток просторового мислення, та за принципами трансдицилінарності наближає дизайнерську думку до планувальників та архітекторів, зберігаючи і розвиваючи дизайнерську компоненту. У процесі вивчення дисципліни здобувач освіти отримає вміння застосовувати засоби графічного і предметного дизайну у формуванні цілого предметно-просторового середовища.

Здобувач освіти повинен знати компоненти та засоби формування предметно-просторового середовища; - основні принципи дизайнерського проектування, вимоги ергономіки в середовищі;  роль дизайнерської компоненти у формуванні композиції середовища.

Повинен вміти проводити передпроектний аналіз; застосовувати прийоми індивідуалізації та гармонізації проектних рішень при формуванні об’єктів та систем різного типу; застосовувати різні варіанти включення обладнання та предметного наповнення в середовище.

Має володіти:  методикою визначення компонентів та засобів формування середовища; методикою визначення технології організації  дизайну на стадії проектування; застосовувати різні варіанти включення обладнання та предметного наповнення в середовище.

Курс буде цікавий як новачкам, так і для тих хто мав попередній досвід, що дасть змогу розширити практичні і теоретичні знання і навички просторового дизайнера.

Силабус