Освітній рівень | Перший (бакалаврський) |
Програма навчання | Обов’язкова |
Галузь знань | 07 Управління та адміністрування |
Спеціальність | 071 Облік і оподаткування |
Освітня програма | Облік і оподаткування |
Обсяг дисципліни | 6 кредитів (180 академічних годин) |
Види аудиторних занять | Не передбачено |
Форма контролю | Диференційований залік |
Вивчення дисципліни «Виробнича практика» спрямована на формування у студентів теоретичних знань з обліку та аналізу, вивчення стану аналітичної та облікової роботи і застосування на практиці теоретичних знань.
Завдання дисципліни спрямовані на формування у студентів фахових компетентностей:
ЗК01. Здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями.
ЗК03. Здатність працювати в команді.
ЗК04. Здатність працювати автономно.
ЗК08. Знання та розуміння предметної області та розуміння професійної діяльності.
ЗК11. Навички використання сучасних інформаційних і комунікаційних технологій.
ЗК13. Здатність проведення досліджень на відповідному рівні.
СК01. Здатність досліджувати тенденції розвитку економіки за допомогою інструментарію макро- та мікроекономічного аналізу, робити узагальнення стосовно оцінки прояву окремих явищ, які властиві сучасним процесам в економіці.
Програмними результатами проходження «Виробничої практики» є:
ПР02. Розуміти місце і значення облікової, аналітичної, контрольної, податкової та статистичної систем в інформаційному забезпеченні користувачів обліково-аналітичної інформації у вирішенні проблем в сфері соціальної, економічної і екологічної відповідальності підприємств.
ПР03. Визначати сутність об’єктів обліку, аналізу, контролю, аудиту, оподаткування та розуміти їх роль в господарській діяльності.
ПР05. Володіти методичним інструментарієм обліку, аналізу, контролю, аудиту, та оподаткування господарської діяльності підприємств.
ПР06. Розуміти особливості практики здійснення обліку, аналізу, контролю, аудиту та оподаткування діяльності підприємств різних форм власності, організаційно-правових форм господарювання та видів економічної діяльності.
ПР17. Вміти працювати як самостійно, так і в команді, проявляти лідерські якості та відповідальність у роботі, дотримуватися етичних принципів, поважати індивідуальне та культурне різноманіття.
ПР20. Виконувати професійні функції з урахуванням вимог соціальної відповідальності, трудової дисципліни, вміти планувати та управляти часом.
Оволодіння знаннями з проходження «Виробничої практики» ґрунтується на тісному взаємозв’язку з іншими навчальними дисциплінами, зокрема з такими як: «Історія бухгалтерського обліку», «Бухгалтерський облік (загальна теорія)», «Фінансовий облік», «Інформаційні системи і технології в обліку, аудиті, оподаткуванні».
Тема 1. Загальна характеристика підприємства та аналіз його показників.
Тема 2. Вивчення системи організації бухгалтерського обліку та форм ведення на підприємстві.
Тема 3. Бухгалтерський облік господарських засобів на підприємстві.