Навчальний курс 076 Організація діяльності суб’єкта підприємництва

Освітній рівень

Перший (бакалаврський)

Програма навчання

Обов’язкова

Галузь знань

07 Управління та адміністрування

Спеціальність

076 Підприємництво та торгівля

Освітня програма

Економіка бізнесу

Обсяг дисципліни

4 кредитів (120 академічних годин)

Види аудиторних занять

лекції (24 академічних годин),

практичні заняття (240 академічних годин)

Форма контролю

Екзамен

Вивчення дисципліни «Організація діяльності суб’єкта підприємництва» спрямоване на засвоєння здобувачами вищої освіти основних теоретичних й методичних принципів та отримання навичок організації діяльності суб’єкта підприємництва для забезпечення ефективного управління бізнесом.

Завдання дисципліни спрямовані на формування у студентів фахових компетентностей:

ІК1 Здатність розв’язувати складні спеціалізовані завдання та проблеми у сфері підприємницької, торговельної діяльності або в процесі навчання, що передбачає застосування теорій та методів організації і функціонування підприємницьких, торговельних структур і характеризується комплексністю та невизначеністю умов.

ЗК2   Здатність застосовувати отримані знання в практичних ситуаціях

ЗК6   Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел.

СК1   Критичне осмислення теоретичних засад підприємницької та торговельної діяльності.

СК4   Здатність застосовувати інноваційні підходи в діяльності підприємницьких та торговельних структур.

СК5 Здатність визначати та оцінювати характеристики товарів і послуг в підприємницькій та торговельній діяльності.

СК7   Здатність визначати і виконувати професійні завдання з організації діяльності підприємницьких та торговельних структур.

СК10 Здатність до бізнес-планування, оцінювання кон'юнктури ринків і результатів діяльності у сфері підприємництва та торгівлі з урахуванням ризиків

СК11 Здатність аналізувати, оцінювати, обирати і застосовувати ефективні методи та інструменти ведення бізнесу, визначати перспективні напрямки і шляхи розвитку підприємництва та торгівлі, обґрунтовувати доцільність їх реалізації.

 

Програмними результатами вивчення дисципліни «Організація діяльності суб’єкта підприємництва» є:

ПРН2. Застосовувати набуті знання для виявлення, постановки, вирішення завдань за різних практичних ситуацій в підприємницькій та торговельній діяльності.

ПРН5. Організовувати пошук, самостійний відбір, якісну обробку інформації з різних джерел для формування банків даних у сфері підприємництва та торгівлі.

ПРН12 Володіти методами та інструментарієм для обґрунтування управлінських рішень щодо створення й функціонування підприємницьких та торговельних структур.

ПРН15 Оцінювати характеристики товарів і послуг у підприємницькій та торговельній діяльності за допомогою сучасних методів.

ПРН17 Вирішувати професійні завдання з організації діяльності підприємницьких та торговельних структур і розв’язувати проблеми у кризових ситуаціях з урахуванням зовнішніх та внутрішніх впливів.

ПРН20 Знати основи бізнес-планування, оцінювання кон’юнктури ринків та результатів діяльності підприємницьких і торговельних структур з урахуванням ризиків.

ПРН22 Визначати і застосовувати ефективні методи та інструменти ведення бізнесу, визначати та обґрунтовувати перспективні напрямки і шляхи розвитку підприємництва та торгівлі.

Передумовами для вивчення дисципліни «Організація діяльності суб’єкта підприємництва» є навчальна дисципліна, яка має бути вивчені студентами раніше: «Аналіз підприємницької діяльності» та «Виробнича практика».

Тема 1. Сутність і організаційно-методичні основи планування діяльності суб’єкта підприємництва.

Тема 2. Виробнича програма суб’єкта підприємництва.

Тема 3. Виробнича інфраструктура.

Тема 4. Персонал і оплата праці.

Тема 5. Планування витрат виробництва та фінансів суб’єкта підприємництва.

Тема 6. Виробничий процес і принципи його раціональної організації. 

Тема 7. Організація допоміжних виробництв і обслуговуючих господарств.

Тема 8. Організація та нормування праці.

Тема 9. Методи організації діяльності суб’єкта підприємництва.

Тема 10. Організаційне забезпечення якості і продукції. Комплексна підготовка до випуску нової продукції.

Координатор Syllabus