Основи традиційного килимарства

Метою вивчення дисципліни «Основи традиційного килимарства»  є формування теоретичних знань і практичних навичок із застосування засобів графічного і предметного дизайну у створенні зразків традиційного полтавського килимарства.

Здобувач повинен знати  компоненти та засоби формування килиму; основні принципи дизайнерського проектування традиційного виробу; історію та різновиди українських традиційних килимів.

Повинен вміти  проводити передпроектний аналіз традиційного текстильного виробу; застосовувати прийоми індивідуалізації та гармонізації проектних рішень при формуванні килимів різного типу; застосовувати різні варіанти технік та технологій килимарства.

 Має володіти методикою визначення компонентів та засобів формування традиційного килимового виробу; володіти методикою визначення технології та типологізації традиційних текстильних виробів; застосовувати різні варіанти проектування традиційного килимового візерунку та готового виробу.

Курс буде цікавий як новачкам, так і для тих хто мав попередній досвід, що дасть змогу розширити практичні і теоретичні знання і навички дизайнера.

Силабус