Дані викладача


ГУБА Людмила

ГУБА Людмила

Доцент кафедри менеджменту і логістики

  • Кваліфікація – магістр з товарознавства та комерційної діяльності, Полтавський кооперативний інститут, 2001 р.
  • Кваліфікація – спеціаліст з економіки підприємства, Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», 2013 р.
  • Кандидат технічних наук зі спеціальності 05.19.08 – Товарознавство промислових товарів, 2007 р.
  • Доцент кафедри товарознавства  непродовольчих товарів, 2013 р.

КОНТАКТИ

Перебування

корпус Ф, ауд. 323-Ф

Телефон

0507015859

Наукові бази

ORCID, Google Scholar, Scopus


Навчальні посібники

  1. Впровадження системи НАССР для операторів ринку харчової продукції : навчальний посібник  /  А.С. Ткаченко, Ю.О. Басова, О.О. Горячова та ін. ; за загальною редакцією А.С. Ткаченко. Полтава : ПУЕТ. 2020.  137 с.
  2. Товарознавство (Непродовольчі товари). Силікатні товари [Текст] : навчальний посібник / Г.Д. Кобищан, Л.М. Губа, Ю.О. Басова.  Полтава : ПУЕТ. 2019.  130 с.

Колективні монографії

  1. Басова Ю.О., Губа Л.М., Кобищан Г.Д. Технічне регулювання мийних засобів в Україні: стан та проблеми / Економічний, організаційний та правовий механізм підтримки і розвитку підприємництва : колективна монографія ; [за ред. О.В. Калашник, Х.З. Махмудова, І.О. Яснолоб]. Полтава : Видавництво ПП «Астрая». 2019. С. 229- 238. 

Фахові видання України

  1. 1.         Tkachenko A., Syrokhman І., Huba L., Basova Y., Kovalchuk K. Quality control and identification of organic biscuits // Technology Audit And Production Reserves. 2021.  1-3 (57).  С. 39-44.
  2. 2.         Кобищан Г.Д. Басова Ю.О., Губа Л.М., Ткаченко А. С. Особливості екологічної стандартизації й сертифікації мийних засобів. Вісник Хмельницького національного університету. Серія : Технічні науки.  2021.  № 2  (395).  С. 7-17.
  3. 3.         А.С. Ткаченко, Л.М. Губа, А.І. Моторна. Дослідження асортименту та показників  якості і безпечності круп / Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Технічні науки».  2021.  № 1.  С.60-61.
  4. Kovalchuk K., Bodak M., Katruk M., Gyrka O., Tkachenko A., Guba L., Havrylyshyn V. Influence of raw materials on the change of crystal structure of gingerbread in the storage process / Technology Audit and Production Reserves, 2020.  1/3 (51).  С. 53-57.
  5. Ткаченко А.С., Губа Л.М. Дослідження змін показників якості та безпечності печива органічного у процесі зберігання. Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки.  2020.  № 24.  С. 80-85.
  6. Ткаченко А.С., Губа Л.М. Біодеградабельні матеріали як перспективний пакувальний матеріал для органічних кексів. Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки.  2020.  № 23.  С. 221-227.  
  7. Шпак С. В., Губа Л.М., Басова Ю.О., Багіров С.А. огли, Кожушко Г.М Дослідження якості кольоропередавання світлодіодних ламп і світильників. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія : Технічні науки.  2019.  № 1  (91).  С.105-116.
  8. Kovalchuk K., Katruk M., Tkachenko A., Guba L., Zakharchyn R. Research of destruction of starch crystal structure in cupcakes with improved recipe / Technology Audit and Production Reserves.  2019.  6/3 (50).  С. 40-44.
  9. Сахно Т.В., Кобищан Г.Д., Губа Л.М., Басова Ю.О., Семенов А.О. Перспективні напрями підвищення ефективності митного обладнання для сканування вантажів / Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Технічні науки». Полтава : ПУЕТ, 2020.  № 1 (96). С.139-148.
  10. Ковальчук Х. І., Ткаченко А. С., Губа Л. М. Розробка нових кексів із внесенням нетрадиційної сировини, збагачених мінеральними речовинами та вітамінами / Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Технічні науки».  Полтава : ПУЕТ, 2020. № 1 (96). С.139-148.

Статті у міжнародних наукових виданнях

  1. Alina Tkachenko, Liudmyla Huba, Yulia Basova, Elena Goryachova, Ivan Syrokhman. Developing organic cookies with improved consumer properties using safety management approaches / Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2021. 2/11 (110), 41-49. (Scopus)
  2. K. Kovalchuk, H. Ozimok, R. Mariychuk, O. Gyrka, M. Bodak, N. Palko, O. Davydovych, A. Tkachenko, L. Guba. Studying consumer properties of the developed cupcakes using non-traditional raw materials / Eastern-European Journal of Enterprise Technologies.  №4/11(100).  2019.  Р. 36-45. (Scopus)
  3. A. Tkachenko, I. Syrokhman, L. Guba, Y. Basova. Research of quality and safety indicators of organic raw materials for development of new cookie recipes  EUREKA: Life Sciences,(3) , 2021. № 5. Р. 36-40.
  4. K. Kovalchuk, H. Ozimok, R. Mariychuk, O. Gyrka, M. Bodak, N. Palko, O. Davydovych, A. Tkachenko, L. Huba.  Determination of safety indicators in the developed muffins with non-traditional raw materials / EUREKA: Life Sciences.   No 4.  2019.  Р. 28-35.

Опубліковані праці апробаційного характеру

  1. Басова Ю.О. Губа Л.М., Кобищан Г.Д. Роль технічного регулювання у забезпеченні якості медичних виробів.  Якість та безпечність товарів : Матеріали Міжнарод. наук.-практич. конф. молодих учених та студентів. м. Луцьк, 5 квітня 2019 р. Луцьк, 2019. С.121-123.
  2. Кобищан Г.Д. Басова Ю.О., Губа Л.М. Огляд ринку та асортимент перев`язувальних матеріалів. Сучасне матеріалознавство та товарознавство: теорія, практика, освіта : матеріали VI Міжнар. Наук.-практич. інтернет-конф. м. Полтава, 14-15 березня 2019 р. Полтава, 2019. С.135-138.
  3. Кожушко Г.М. Басова Ю.О., Губа Л.М. Національні стандарти вимірювання параметрів оптичного випромінення. Сучасне матеріалознавство та товарознавство: теорія, практика, освіта : матеріали VІ-ої Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. м. Полтава, 14-15 берез. 2019 р. Полтава, 2019. С. 226-230.
  4. Губа Л.М., Байдакова І.М.,  Байдакова Л.І. Підвищення якості системи організації навчального процесу / Якість та безпечність товарів : Матеріали Міжнарод. наук.-практич. конф. молодих учених та студентів (м. Луцьк, 5 квітня 2019 р.). Луцьк, ЛНТУ. С.19-20.
  5. Губа Л. М., Кобищан Г.Д., Басова Ю.О. Державне регулювання безпечності іграшок. Мережевий бізнес: становлення, проблеми, інновації : матеріали IХ Міжнарод. наук.-практич. інтернет конф. м. Полтава, 18-19 квітня 2019 р. Полтава, 2019. С.224-228.
  6. Губа Л.М., Басова Ю.О., Коломайко А.С., Кваша М.А. Особливості класифікації товарів в Україні. Перспективи розвитку сучасної науки та освіти (частина ІV): матеріали Міжнародної науково-практичної конференції м. Львів, 13-14 листопада 2019. Львів, 2019. С. 17-18.
  7.  Губа Л., Кобищан Г., Басова Ю., Григоренко В., Наливайко В.  Розвиток системи екологічного маркування товарів в Україні. Матеріали Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Тенденції та перспективи розвитку науки і освіти в умовах глобалізації»: Зб. наук. праць. Переяслав, 2019. Вип. 52. С. 433-437.
  8.  Кобищан Г.Д., Басова Ю.О., Губа Л.М. Сучасний ринок бавовняних тканин в Україні. Сучасне матеріалознавство та товарознавство: теорія, практика, освіта : матеріали VІІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції. 12-13 березня 2020. Полтава. 2020. С. 87-90.
  9.  Кожушко Г. М., Шпак С. В., Басова Ю. О., Губа Л.М., Багіров огли С.А. Дослідження колориметричних параметрів світлодіодних ламп та світильників для внутрішнього освітлення : Сучасне матеріалознавство та товарознавство: теорія, практика, освіта : матеріали VІІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції. м. Полтава 12-13 березня 2020. Полтава, 2020. С. 146-148.
  10.  Басова Ю.О., Губа Л.М., Кобищан Г.Д. Аспекти класифікації сучасного асортименту  файлової продукції. Формування та перспективи розвитку підприємницьких структур в рамках інтеграції до європейського простору :матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції. Полтава. 2020. С. 17-20.
  11. Басова Ю.О., Губа Л.М., Кобищан Г.Д  Сучасні вимоги до  текстильних матеріалів медичного призначення. Якість та безпечність товарів: матеріали міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк 3 квітня 2020  [за наук. ред. д.т.н., проф. Л.І. Байдакової].  Луцьк, 2020. С. 85-87 .
  12.  Губа Л.М., Басова Ю.О.,  Кобищан Г.Д. Безпечність дитячих іграшок на ринку України. Актуальні проблеми теорії і практики експертизи товарів : матеріали VІI Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції. 2-3 квітня 2020. Полтава.  2020. С. 94-97.
  13.  Басова Ю.О., Кобищан Г.Д., Губа Л.М., Ткаченко А.С. Екологічна сертифікація як засіб гарантування якості продукції. Маркетингові стратегії, підприємництво і торгівля: сучасний стан, напрямки розвитку : матеріали Міжнародної наук.-практ. інтернет-конф. М. Київ, 14 квітня 2020. Відп. ред. П.В. Захарченко. Київ.  2020. С 64-66.
  14.  Кобищан Г.Д, Губа Л.М., Басова Ю.О. Тенденції сучасного ринку канцелярських товарів.  Мережевий бізнес : становлення, проблеми, інновації : матеріали VІІІ міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. м. Полтава, 27-28 квіт. 2020. Полтава.  2020. С. 25-29.
  15.  Ткаченко А.С., Губа Л.М., Басова Ю.О., Кобищан Г.Д. Сучасні тенденції розвитку ринку шоколадних виробів. Якість і безпечність харчової продукції і сировини : проблеми сьогодення : Матеріали міжнародної конф. м. Львів, 25 вересня 2020. Відп. ред. П.О. Куцик. Львів,  2020.  С. 203-205.
  16. Басова Ю.О., Губа Л.М., Кобищан Г.Д. Аспекти класифікації сучасного асортименту  маркерів.  Формування та перспективи розвитку підприємницьких структур в рамках інтеграції до європейського простору : матеріали ІV Міжнародної науково-практичної конференції. 24 березня 2021. Полтава. 2021. С. 26-29. 
  17.  Кобищан Г.Д., Басова Ю.О., Губа Л.М.  Тенденції ринку вітчизняних мийних засобів.  Сучасне матеріалознавство та товарознавство: теорія, практика, освіта : матеріали VIII-ої Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. 22-23 квітня 2021. Полтава. ПУЕТ. 2021. С. 62-64.
  18.  Кобищан Г.Д., Басова Ю.О.,  Губа Л.М. Ідентифікаційна експертиза комплекту аксесуарів для ванної кімнати із пластмас.  Актуальні проблеми теорії і практики експертизи товарів : матеріали VІI Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції. м. Полтава,  25-26 березня 2021. Полтава. 2021. С. 160-163.
  19.  Губа Л.М., Ткаченко А. С., Басова Ю.О., Кобищан Г.Д. Характеристика  стандартів системи НАССР. Якість та безпечність товарів : матеріали між нар. наук.-практ. конф. м. Луцьк, 9 квітня 2021. Луцьк. 2021. С. 97-99.
  20.  Басова Ю.О., Губа Л.М., Ткаченко А.С. Особливості екологічної сертифікації матеріалів в Україні. Сучасна товарознавча експертиза: теоретичні розробки, практичний досвід, проблеми і перспективи : матеріли І-ої Міжнародної наук.-практ. конф. 30 вересня 2021. Львів. 2021. С. 181-184.
  21.  Басова Ю.О., Губа Л.М. Торговельна марка як засіб ідентифікації товару. Інноваційні аспекти систем безпеки праці, цивільного захисту та захисту інтелектуальної власності: матеріали VІІІ Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конференції (Полтава, 23-24 березня 2023) / [ред. кол., О.М. Костенко, Н.М. Опара, В.В. Дудник, О.У. Дрожчана]. Полтава. ПДАУ. 2023.  С. 161-163.
  22.  Губа Л. М., Басова Ю. О. Проблеми формування асортименту, якості і екологічної безпечності товарів: матеріали VІІ Міжнар. наук.-практ. конф. молодих вчених та студентів «Якість та безпечність товарів»  28 квітня 2023.  Луцьк. Вежа-Друк, 2023.  С. 72-74.
  23.  Басова Ю.О., Губа Л.М. Сучасні вимоги ЄС до екодизайну та енергетичного маркування освітлювальних приладів: матеріали І Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конф. «Нові технології і обладнання харчових та переробних виробництв»  19-20 квітня 2023. Полтава. ПДАУ. 2023.  С. 143-146.
  24.  Логачов Р., Губа Л., Глєбова А. Значення економічної експертизи на рівні підприємства: матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. «Досвід і проблеми судово-експертної діяльності в умовах воєнного стану в Україні» 28 вересня 2023. Львів. ЛьвівНДЕКЦ. 2023.  С. 143-146.
  25. Губа Л., Ткаченко А., Басова Ю. Етичні аспекти використання штучного інтелекту у товарознавчій експертизі: матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. «Досвід і проблеми судово-експертної діяльності в умовах воєнного стану в Україні»  28 вересня 2023. Львів. ЛьвівНДЕКЦ. 2023.  С. 147-150.

Участь у міжнародних проєктах

  1. Участь у проєкті «Європейський досвід впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР», в рамках гранту Erasmus+ за напрямом Жан Моне «European Experience of Implementation of the food safety management system HACCP (Hazard analysis and critical control points)» : 621189-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE; 2020-2023.
  2. Участь у проєкті Erasmus+ KA1. Університет харчових технологій у м. Фоджа, Італія, 19.07.2021-23.07.2021 р. 
  • Асоційований член Української асоціації з розвитку менеджменту та бізнес-освіти (свідоцтво № 1368 від 02.10.2023 р.).
  • Член Громадської організації Прогресильні, сертифікат 0407/23, від 07.10.2023.
  • Дійсний член постійно діючого колегіального робочого органу Агентства сертифікації та акредитації «Стандарт-Експерт» Ради експертів з громадсько-професійної незалежної акредитації та сертифікації у сфері освіти (дата включення: 07 травня 2021 р.)
  • Член-кореспондент Української технологічної академії, відділення «Легка промисловість» (диплом УТА № 270 від 02 липня 2014 р.).
  • Clarivate, Web of Science.  Вебінар «Відбір видань до Web of Science Core Collection: критерії якості, процедура оцінювання». Сертифікат від 08.09.2020. 1 година /0,03 кредиту.
  • Університет імені Альфреда Нобеля. Міжнародний семінар «Європейські стандарти якості вищої освіти у контексті проходження міжнародної акредитації». Сертифікат № 2627 від 12 травня 2021, 6 годин / 0,2 кредити.
  • ТОВ Дінтернал Ед’юкейшн.  Онлайн-тренінг: «Міжнародна сертифікація Communicational Skills for Business, навички спілкування – важливий крок до професійного успіху». Сертифікат № DE-40-0806202111-20643 від 08.06.2021. 2 години / 0,07 кредиту.
  • Полтавський Державний аграрний університет. інтернет-конференція «Інноваційні аспекти систем безпеки праці, цивільного захисту та захисту інтелектуальної власності». Сертифікат СС00493014/001369-23 від 24 березня 2023 р., 8 годин / 0,3 кредити.
  • Навчальний центр PROFI CLUB, ГО «Ресторанна гільдія». Онлайн-семінар «Маркування харчових продуктів: інформованість споживача та відповідальність виробника». Сертифікат №05226 від 21 лютого 2023 р., 3 години / 0,1 кредит.
  • Центр безперервної освіти Ради Вондсворту (Лондон). Курс англійської мови «ESOL Skills for Life Writing». Січень – травень 2023. Сертифікат  7424686(1) від 09.05.2023. 270 годин / 9 кредитів.
  • Навчальний центр PROFI CLUB, ГО «Ресторанна гільдія». Онлайн-семінар «Маркування харчових продуктів: інформованість споживача та відповідальність виробника», Сертифікат №05668 від 24.05.2023 р. 3 години / 0,1 кредит.
  • Освітня платформа «4 PEOPLE», ВГО «Українська асоціація фахівців інформаційних технологій», Alex Polin Mindfulness, Соціально-психологічний центр КНУКіМ. Форум "Психолого-фізіологічна стійкість освітян". Сертифікат ПК-К 23-07/046 від 12 липня 2023 р.,  6 годин / 0,2 кредити.
  • Центр безперервної освіти Ради Вондсворту (Лондон). Курс англійської мови «ESOL SKILS FOR LIFE SPEAKING AND LESTEING». Січень – липень 2023. Сертифікат RF33911 від 12.07.2023. 360 годин /12 кредитів.
  • PROMETHEUS, Національне агентство забезпечення якості вищої освіти. Курси «Експерт з акредитації освітніх програм: онлайн тренінг» та «Як написати якісний звіт про результати акредитаційної експертизи освітньої програми». Сертифікат від 20.08.2023. 6,5 годин / 0,22 кредити.
  • Ukraine Global Faculty, лекція «Measuring education beyond academic learning – Andreas Schleicher». Сертифікат №651c49ea7623104cc20fe40d від 03.10.2023. 1,5 год. / 0,05 кредиту.
  • НУ «Запорізька політехніка», EUROPEAN YEAR OF SKILLS, Національне агентство кваліфікації. Навчання за програмою форуму «Навички майбутнього. Україна». 12-13.10.2023. Сертифікат АР №1328/088-23. Жовтень 2023.  15 годин / 0,5 кредити.
  • ГО «ПРОГРЕСИЛЬНІ». Підвищення кваліфікації: «7 днів прогресильності. Створюємо сучасне освітнє середовище». 09.10.2023–15.10.2023. Сертифікат ПК-057 від 15.10.2023. 30 годин / 1 кредит.
  • Державний торговельно-економічний університет. Проєкт Жана Моне 101085558 EUAEOUA. Модуль: «Програма авторизованого економічного оператора ЄС: імплементація в Україні». 23.10.2023–27.10.2023. Сертифікат від 27.10.2023 №28/03. 40 годин / 1,3 кредити.
  • ПП «СВ-КОМ». Підвищення кваліфікації (стажування). Мета: підвищення науково-теоретичного і методичного рівня викладання навчальних дисциплін зі спеціальності 073 «Менеджмент». 15.01.2024 – 16.02.2024. Довідка №01-16/02/2024 від 16.02.2024. 5 кредитів / 150 годин.