2022-09-29

8 науковців університету приєднались до Національної спілки документознавців України та отримали посвідчення

Вісім науковців кафедри українознавства, культури та документознавства факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» набули членство у Національній спілці документознавців України.

8 науковців університету приєднались до Національної спілки документознавців України та отримали посвідчення

28 вересня науковці кафедри українознавства, культури та документознавства факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки отримали посвідчення членів Національної спілки документознавців України.

З такої нагоди до університету завітали особисто президент Національної спілки документознавців України, кандидат мистецтвознавства, завідувач кафедри інформаційної діяльності та медіа-комунікацій Національного університету «Одеська політехніка», заслужений працівник освіти Василь Спрінсян та Олена Шевченко – докторка наук із соціальних комунікацій, професор, член навчально-методичної комісії зі спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», експерт НАЗЯВО (Національний університет «Одеська політехніка»).

Провідні науковці України разом із науково-педагогічними працівниками кафедри українознавства, культури та документознавства взяли участь у роботі круглого столу, присвяченого актуальним викликам документознавчої науки та освіти. У центрі уваги були нагальні питання розвитку спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», змісту відповідних освітніх програм, потребам їх постійного вдосконалення, а також проблеми впливу цифрових трансформацій на всі сфери економічного та суспільного життя, їхня роль у розвої галузі, інформаційної безпеки тощо.

«Я, як голова Національної спілки документознавців України, хочу наголосити, що  наша спеціальність надзвичайно важлива й запитана на ринку праці. Упродовж останніх років українські виші випустили чимало фахівців цієї галузі, які успішно реалізуються професійно. А це є найкращим свідченням того, що спеціальність розвивається і буде зміцнювати свої позиції й надалі. За останні 10 років ми підготували 14 нових докторів науки з нашої спеціальності, кандидатів наук  вже навіть не рахуємо. Робота триває, і ми з вами зараз маємо можливість побачити її плідні результати»,  – зазначив Василь Спрінсян.

Посвідчення Національної спілки документознавців України отримали науковці кафедри українознавства, культури та документознавства:

  • Ірина Передерій – завідувачка кафедри українознавства, культури та документознавства, доктор історичних наук, професор кафедри українознавства, культури та документознавства;
  • Оксана Тур – доктор педагогічних наук, професор кафедри;
  • Ірина Денисовець – заступниця декана факультету філології, психології та педагогіки, кандидат філологічних наук, доцент;
  • Людмила Дерев'янко – кандидат філологічних наук, доцент;
  • Ольга Мізіна – кандидат філологічних наук, доцент;
  • Вікторія Вощенко – кандидат філософських наук, доцент;
  • Василь Сажко – кандидат історичних наук, доцент;
  • Оксана Василинина – викладач кафедри.

Викладачі кафедри висловили слова глибокої поваги Василю Спрінсяну за те, що він багато робить для розвитку спеціальності, гідно тримає стрій на освітянській ниві, гуртує однодумців, інноваторів, які сприяють позитивним трансформаційним змінам у інформаційній, архівній, бібліотечній справі в Україні.  

Слова подяки адресували також Олені Шевченко за конструктивні методичні поради, спрямовані на подальше вдосконалення освітніх програм, за якими кафедра веде підготовку фахівців, а також аналіз актуальних проблем галузі.

У роботі круглого столу взяла участь  декан факультету філології, педагогіки та психології, кандидатка педагогічних наук, доцент Анна Агейчева.

Науково-педагогічні працівники кафедри гостинно прийняли колег та провели кампус-тур.

Раніше науковиця-філолог очолила полтавський осередок Національної спілки документознавців України.

Нагадуємо, філологи політехніки проводять онлайн-курси з німецької мови для релокованих до Німеччини українців.

 

 

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»