2024-02-16

Актори Сучасного українського театру вперше на сцені університету зіграли благодійну виставу «За двома зайцями»

На головній сцені Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» актори Сучасного українського театру зіграли благодійну виставу «За двома зайцями» за мотивами п’єси українського драматурга Михайла Старицького. Вперше на сцені університету трупа, в якій грає народна артистка України Ольга Сумська, зіграла нове прочитання відомої класики української комедії. Разом з колективом Полтавської політехніки виставою насолодилися вимушені переселенці.

Актори Сучасного українського театру вперше на сцені університету зіграли благодійну виставу «За двома зайцями»

15 лютого у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» актори Сучасного українського театру зіграли виставу «За двома зайцями» за мотивами п’єси українського драматурга Михайла Старицького. Захід мав благодійну мету – збір коштів для потреб Збройних Сил України. Вперше на сцені провідного полтавського закладу вищої освіти зіграла народна артистка України Ольга Сумська разом з донькою Ганною Борисюк.

Захід відбувся за сприяння ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка та члена наглядової ради університету, народного депутата України, засновника ГО «ВПО Україна» Максима Ткаченка.

«В умовах повномасштабного вторгнення країни агресора всі ми потребуємо розвантаження. Ми піклуємося про ВПО та наших науково-педагогічних працівників, наших студентів, і даруємо їм можливість отримати позитивні емоції.

Сьогодні на сцені Полтавської політехніки талановиті артисти Сучасного українського театру зіграли виставу «За двома зайцями». Головну роль виконала народна артистка України Ольга Сумська.

Бути першими стало синонімом для політехніки – трупа Сучасного українського театру вперше виступила на сцені університету. У нас є чудовий досвід виступів «гоголівців», полтавських оркестрів, українських зірок – гуртів «Probass&Hardi», «Без Обмежень», Олександра Пономарьова, Юрія Горбунова, Дзідзьо, НАОНІ. Зараз у нас експонуються зірки сучасного мистецтва – це теж їх перший досвід, але надзвичайно успішний. Виставковий проєкт з Максом Вітиком поширився у провідні українські університети.

Тож ми щиро дякуємо талановитим артистам Сучасного українського театру, які подарували нам неймовірний настрій! Квіти і овації – лише невелика дещиця наших вражень!

Приємно, що у складі трупи виступили і не менш талановиті полтавські актори. Але ж сама наша народна улюблениця Полтаві рідна! Ми навіть вчилися в одній школі. Тож подарував їй сувенір на добру згадку про нашу школу №4 і про Полтаву! Неперевершену Ольгу Сумську у нас завжди чекають з теплом і радіють зустрічам!

Я дякую члену Наглядової ради Полтавської політехніки, народному депутату України, засновнику ГО «ВПО Україна» Максиму Ткаченку за такий чудовий подарунок нашому колективу. Будемо й надалі проводити такі культурні заходи, метою яких є і підтримка ментального здоров’я колективу, ВПО, популяризація української культури серед молоді і фандрайзинг для Збройних Сил України.

Дякуємо ЗСУ за можливість проведення таких заходів! Слава Україні!», – подякував ректор Володимир Онищенко.

Глядачі вистави стали свідками цікавої історії пройдисвіта Голохвастова, у виконанні актора Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Гоголя Максима Дашевского. Нове і несподіване прочитання всім відомої класики українського драматурга Михайла Старицького подарувало присутнім неперевершені емоції та настрій. Відмінний акторський склад, жарти і сучасні мотиви перетворили виставу на барвисту феєрію.

Глядачі щиро віддячили акторам бурхливими оплесками.

Ректор університету, професор Володимир Онищенко на згадку подарував Ользі Сумській фотоколаж зі стендом кращих випускників Полтавської школи №4, який прикрашають їх світлини.

«Ми сьогодні вперше у вас в гостях і це знаково, тому що Полтава – це моє рідне місто і ми разом з ректором університету Володимиром Онищенком навчалися в одній школі – славетній школі №4. І це є щастя, що ми сьогодні знову зустрілися.

Засвідчую свою повагу до такої неймовірної сили та енергетики, яка тут панує, це, дійсно, неперевершено. Я вклоняюся вам, бажаю натхнення, шаленої енергетики й хочу подякувати за теплий прийом, це було незабутньо. Полтавчани, до нових зустрічей. Слава Україні!», – подякуваала Ольга Сумська.

Також зі сцени Полтавської політехніки з Днем народження привітали провідну акторку Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Гоголя Наталію Сизову, яка вразила глядачів своїм жвавим та експресивним виконанням ролі довірливої багатійки Проні Прокопівни.

Студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» поділилися своїми враженнями від перегляду вистави.

«Я надзвичайно щасливий, що побував сьогодні на цій виставі, адже для студентів пізнавати сучасну українську культуру – надзвичайно цінно, особливо в цей нелегкий час. Цю комедію я бачив сьогодні вперше. Вона подарувала мені купу незабутніх емоцій, надзвичайно сподобалась», – прокоментував студент Навчально-наукового інституту нафти і газу Ілля Муйжнієкс.

За словами другокурсниці ННІ фінансів, економіки, управління та права Валентини Бабець, цю виставу вона відвідала вперше, тому не мала уявлення що на неї чекає. Але, як зазначила студентка, вистава перевершила будь-які її очікування.

«Мені дуже сподобалась вистава. Раніше не дивилася фільмів, не читала п’єсу, але батьки завжди мені радили переглянути цю виставу. Я вражена, мені дуже сподобалось, це супер позитивні емоції. Я в захваті від акторської гри, від того, як ти поринаєш в цю історію. Дуже приємно, що сьогодні наша Полтавська політехніка перетворилася на справжній драматичний театр і подарувала нам ці незабутні враження», – додала ддругокурсниця Катерина Манжалій.

Нещодавно у Полтавській політехніці відкрилась персональна виставка відомого українського художника «Тістол–Крим», а творці айдентики «Мазепа-фесту» відкрили спільну виставку «Той Миргород – Нацпром» на базі ВСП «Миргородський фаховий коледж імені М.В. Гоголя».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»