2022-09-29

Більше сотні співробітників політехніки отримали бустерне щеплення від коронавірусу

В Україні дозволили другу бустерну дозу для всіх охочих та оновили схеми вакцинації від COVID-19. 28 вересня в університеті працював мобільний пункт щеплення – медики Центру первинної медико-санітарної допомоги №3 вакцинували 112 науково-педагогічних працівників і співробітників політехніки.

Більше сотні співробітників політехніки отримали бустерне щеплення від коронавірусу

Друга бустерна доза дозволяється всім повнолітнім з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої бустерної дози. Окрім того, затверджено нові схеми вакцинації відповідно до рекомендації WHO, EMA та ECDC, Національної технічної групи експертів з питань імунізації: зменшено мінімальні терміни між базовим (первинним) курсом вакцинації та бустерною дозою. Тепер бустер можна зробити через 5 місяців після завершення базового курсу (раніше цей термін складав щонайменше 6 місяців). Якщо людина отримала базовий курс вакциною Comirnaty, Moderna чи будь-якою іншою вакциною, вона може отримати бустерне щеплення (як перше, так і друге) вакциною CoronoVac, пояснює МОЗ України.

У ЦПМСД №3 були в наявності вакцини Comirnaty (Pfizer) і CoronoVac.

«Цього року, навіть в таких непростих умовах, організували роботу мобільного пункту щеплення для бустерної вакцинації від коронавірусу. Дякую медичним працівникам Центру первинної медико-санітарної допомоги №3 за якісну роботу і піклування про колектив Полтавської політехніки. Я отримав бустерну дозу разом з усією родиною і власним прикладом закликаю не нехтувати своїм здоров'ям, а вчасно подбати про вакцинацію від небезпечної хвороби! З власного досвіду можу сказати, що захист працює! Будьте здорові – нам ще треба перемогти зовнішнього ворога і відсвяткувати Перемогу!» – прокоментував ректор Володимир Онищенко.

За день щеплення отримали більше сотні бажаючих і абсолютна більшість обрала Comirnaty (Pfizer) для бустерної вакцинації.

Раніше у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» проводили кілька раундів вакцинації, щоб колектив і студенти могли своєчасно і без черг імунізуватися. У минулому навчальному році у Полтавській політехніці був досягнутий найвищий рівень вакцинації науково-педагогічних працівників. Також наші студенти стали частиною команди підтримки «Дії» і волонтерили у пунктах масової вакцинації.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»