2021-12-08

Команда підтримки «Дії»: студенти політехніки волонтерять у центрах вакцинації

Студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» долучилися до команди підтримки «Дії» та допомагають полтавцям у центрах масової вакцинації. Волонтери консультують відвідувачів, допомагають налаштовувати застосунок «Дія» і генерувати COVID-сертифікати.

Команда підтримки «Дії»: студенти політехніки волонтерять у центрах вакцинації

Відвідувачі центрів вакцинації у Полтаві можуть отримати щеплення дводозною вакциною від COVID-19 та отримати, після відповідної процедури, сертифікат чи міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Серед найпоширеніших проблем, з якими звертаються полтавці різного віку – технічні помилки, що не дозволяють згенерувати сертифікат у мобільному додатку «Дія».

Студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» підтримали ініціативу та стали добровільними помічниками для медичних працівників у міських центрах вакцинації, працюючи в офлайн-пунктах підтримки «Дії». Щодня з 10:00 до 17:00 студенти-волонтери працюють у чотирьох центрах вакцинації.

«До нашого університету і до студентського самоврядування звернувся за допомогою Департамент охорони здоров’я Полтавської ОДА та запропонував долучитися  до команди  підтримки «Дії».  З 3 грудня студенти волонтерського загону Полтавської політехніки приєдналися до проєкту допомоги центрам вакцинації та допомагають громадянам користуватись «Дією», авторизуватись, усувати помилки, генерувати та завантажувати COVID-сертифікати.

Наразі виникає чимало труднощів, пов’язаних з технічними проблемами  застосунку, раді, що сприяємо вирішенню актуальних проблем. На нашу думку,  вакцинація є найдієвішим способом захисту від COVID-19 та реально рятує життя і здоров’я громадян, а подібний досвід сприятиме успішній реалізації прагнень сучасної молоді бути корисними українському суспільству», – прокоментувала президент Студентського парламенту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Людмила Билим.

За словами волонтерів Полтавської політехніки, такий досвід соціальної активності та громадянської відповідальності мотивує бути сумлінними у виконанні покладених на них обов’язків.

Звертайтесь за технічною підтримкою до волонтерів Полтавської політехніки у  центрах вакцинації за адресами:

  • місто Полтава, вул. Зіньківська, 6/1 А (ТРЦ «Київ»,  3 поверх);
  • місто Полтава, вул. Ковпака, 26 (ТРЦ «Екватор», біля «Ігроленду»);
  • місто Полтава, вул. Європейська, 60А (ТРЦ «Конкорд»);
  • місто Полтава, вул. Івана Мазепи, 21 (КП «Полтавський обласний клінічний медичний кардіоваскулярний центр Полтавської обласної ради»).

Раніше координатор вакцинальної кампанії від COVID-19 у Полтавській області зустрівся зі студентами політехніки, Полтавська політехніка приєдналася до програми «Дія.QR», студенти університету передали подарунки пацієнтам дитячого онкогематологічного відділення та презентували успішний досвід волонтерської та благодійної діяльності під час онлайн-ярмарку.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»